Koronavírus Szentes

Nincs koronavírusos Szentesen

Man wearing a respiratory mask, holding the Coronavirus Covid-19 sign

Szigorodnak a kórházi szabályok. A térségben lakók számára pozitív hír, hogy a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházban jelenleg nincs koronavírusos megbetegedés a szentesi intézmény vezetőjének tájékoztatása alapján – olvasható a térség országgyűlési képviselőjének Facebook oldalán.

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház főigazgatójának tájékoztatása szerint hétfőn is érkezett egy gyanús eset, a tőle levett mintát már elszállították Budapestre, de igazolt koronavírusos eset nincs a szentesi egészségügyi intézményben. Kalmár Mihály helyi televíziónak azt nyilatkozta, hogy minden olyan halasztható műtétet elnapolnak a szentesi egészségügyi intézményben, ami nem közvetlen életveszély vagy tartós károsodás elhárítására szolgál. Tehát a tervezett műtétek elmaradnak. – A következő időszakban a kórházat még szigorúbban zárjuk, a bejutás még nehézkesebb lesz. Csak beutalóval vagy egyedi kérelemmel történhet meg, a bent fekvők és a dolgozók egészségének védelme érdekében – hangsúlyozta. Kalmár Mihály hozzátette: Elkészítették a szükséges intézkedései terveket is. A Sürgősségi Betegellátó Osztályra történő bejutás is változik az érintett időszakban. A lázas betegeket külön bejáraton érkeztetik az osztályra, ha nem mentő szállítja őket kórházba. Felhívta a figyelmet, hogy aki lázas, az maradjon otthon, értesítsék a háziorvost, ő intézkedik a hatóságnál, a mentőknél. Mentővel szállítás esetén a Fertőző Osztályra érkeztetik a beteget. – Apró, nem sürgős ellátást igénylő egészségügyi problémával most ne terheljük az egészségügyet – kérte a főigazgató, hozzátéve, hogy a nem lázas betegek a Diagnosztikai Tömb felől érkeznek a Sürgősségi Osztályra. El tudjuk választani hermetikusan a két részt. A szakrendelőt csak azok vegyék igénybe, akik halaszthatatlan ellátást igényelnek. A fogorvosok – ők nem a kórház dolgozói – a rendelőintézetben szintén csak halaszthatatlan beavatkozást végeznek.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

531 az új fertőzött, elhunyt 6 beteg

cs3_admin

Elhunyt két beteg, 526 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt tizenhárom beteg, 1072 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Két autó ütközött össze Szentesen

cs3_admin

Újra megtekinthető a szentesi színház

cs3_admin

Elhunyt öt beteg, 479 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Korszerűsítik a szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületét

cs3_admin

Pénteken Budapest Bár Szentesen

cs3_admin

Elhunyt 12 beteg, 371 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább