Gasztro

Csokimázas, almakrémes piskótakocka

Hozzávalók (36-40 szelet):

a tésztához:
4 tojás,
8 evőkanál kristálycukor,
3 evőkanál langyos víz,
1 csomag sütőpor,
8 evőkanál finomliszt

a forma kikenéséhez:
2 dkg vaj,
kb. 2 evőkanál finomliszt

az almakrémhez:
1,5 kg alma,
9 dl víz,
8 evőkanál kristálycukor,
2 csomag (2×40 gramm) főzni való vaníliaízű pudingpor

a csokoládémázhoz:
20 dkg étcsokoládé,
15 dkg porcukor,
6 dkg vaj vagy sütőmargarin,
6 evőkanál víz

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a fele cukorral és a vízzel 2-3 perc alatt fehéredésig sűrű krémmé keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben a maradék cukrot is hozzáadjuk. A sütőport a liszttel összeforgatjuk. A tojáshab harmadát a cukros tojássárgájára tesszük. Egyharmadnyi sütőporos lisztet rászitálunk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, további két részletben adjuk hozzá.

Vajjal kikent, belisztezett nagy tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 10 perc alatt megsütjük.

Az almát meghámozzuk, félbevágva kicsumázzuk, húsát 1 centis kockákra aprítjuk. 8 deci vizet fölforralunk, a cukorral ízesítjük. Az alma harmadát beleszórjuk, 2-3 perc alatt puhára főzzük, ezután szűrővel kiemeljük, hűlni hagyjuk. A többi almát ugyanígy, két részletben főzzük meg. A vaníliaízű pudingport 1 deci vízzel simára keverjük, az alma főzőlevéhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrű krémet főzünk belőle. Az almakockákat belekeverjük és egyenletesen a tésztára simítjuk. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

A mázhoz valókat egy kisebb lábasban kevergetve fölolvasztjuk. Egyenletesen az almakrémre simítjuk. Dermedni hagyjuk. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk, így tálaljuk.

Elkészítési idő: 1 óra + dermesztés
Egy szelet: 139 kcal
Könnyű elkészíteni



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

McChicken®-t Erős Pistás majonézes szósszal és paprikás sajttal, illetve a Marhaburgert Erős Pistás szósszal és paprikás sajttal próbálhatják ki a csípős ízek kedvelői 🍔

cs3_endre

Magyaros csípős tekercs

cs3_admin

Karácsonyi zserbógolyó

cs3_admin

Ünnepi Halászlé

cs3_admin

Kocsonya

cs3_admin

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

cs3_admin

Birsalma kompót

cs3_admin

A nagy melegben egy kellemes koktél: New Yorker

cs3_admin

A Karikó-féle Huncut szilva herceg lett az ország tortája

Pászti Dániel