Gasztro

Négy trükk, amivel megelőzheted, hogy ételeid megromoljanak a nyári melegben

Ebben az óriási forróságban az ételek megromlásának esélye nagyon magas. Ez nem csak a melegnek köszönhető, hanem annak is, hogy nyáron a legtöbben szeretnek grillezni a kertben és a szabad ég alatt elfogyasztani az elkészült finomságokat.

  1. MINDIG TARTSD HIDEGEN AZ ÉTELEKET
    Az ételmérgezésért felelős baktériumok sokkal gyorsabban szaporodnak a 4 Celsius foknál melegebb közegben. Mindig tárold hűtőben az összes ételt, vagy a grillezéshez szükséges alapanyagokat, és soha ne hagyd őket hosszabb ideig szobahőmérsékleten.
    Ha azonban a kertben nem szeretnél folyamatosan a hűtőszekrényedhez járni, akkor érdemes előkapni a jó öreg hűtőtáskát – beleteszel néhány jégakkut és már mehet is be az összes hozzávaló. Itt is figyelj arra, hogy ne tedd ki közvetlen napsütésnek a hűtőtáskát és csak akkor nyisd ki, amikor tényleg ki szeretnél venni belőle valamit.

  2. MOSS MEG MINDENT KÖRÜLTEKINTŐEN
    Az ételmérgezés elkerülésére az egyik legjobb mód, ha a grillezést is ugyanolyan körültekintéssel készíted elő, mint ha csak bent főznél valamit a családnak. A higiéniára nagyon figyelj oda – mindig moss kezet a nyers húsok előkészítése után, vagy éppen akkor is, ha megsimogattad a már nagyon éhes házikedvencedet is. Biztosan sokan legyintenek erre a pontra, hiszen ez egy alapvető dolog, azonban sokaknál pontosan ezért elfelejtődik, így mindenképpen említést kell róla tennünk.

  3. VÁLASZD KÜLÖN A NYERS ÉS A MÁR ELKÉSZÜLT HÚSOKAT
    Ha egyszerre többféle húst is készítesz a családnak, mindig figyelj oda, hogy az elkészült szeleteket jól különítsd el a még sütésre váróaktól! Arra is fontos odafigyelni, hogy az elkészítés utáni egy órán belül el kell fogyasztani az ételeket, ha ez nem történik meg, akkor mindenképpen hűtőbe kell tenni azokat.

  4. HA LEHET CSAK A KERTI PARTY ELŐTT KÉSZÍTSD EL A HOZZÁVALÓKAT
    Vagy, ha erre nincs lehetőséged, akkor próbáld meg a sütés és az előkészítés közötti időt minimalizálni. Az előkészített, de még a sütésre váró ételeken sokkal hamarabb telepszenek meg a baktériumok, ezért fontos, hogy minél rövidebb idő teljen el a sütés előtt.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

McChicken®-t Erős Pistás majonézes szósszal és paprikás sajttal, illetve a Marhaburgert Erős Pistás szósszal és paprikás sajttal próbálhatják ki a csípős ízek kedvelői 🍔

cs3_endre

Magyaros csípős tekercs

cs3_admin

Karácsonyi zserbógolyó

cs3_admin

Ünnepi Halászlé

cs3_admin

Kocsonya

cs3_admin

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

cs3_admin

Birsalma kompót

cs3_admin

A nagy melegben egy kellemes koktél: New Yorker

cs3_admin

A Karikó-féle Huncut szilva herceg lett az ország tortája

Pászti Dániel