Gasztro

Négy trükk, amivel megelőzheted, hogy ételeid megromoljanak a nyári melegben

Ebben az óriási forróságban az ételek megromlásának esélye nagyon magas. Ez nem csak a melegnek köszönhető, hanem annak is, hogy nyáron a legtöbben szeretnek grillezni a kertben és a szabad ég alatt elfogyasztani az elkészült finomságokat.

 1. MINDIG TARTSD HIDEGEN AZ ÉTELEKET
  Az ételmérgezésért felelős baktériumok sokkal gyorsabban szaporodnak a 4 Celsius foknál melegebb közegben. Mindig tárold hűtőben az összes ételt, vagy a grillezéshez szükséges alapanyagokat, és soha ne hagyd őket hosszabb ideig szobahőmérsékleten.
  Ha azonban a kertben nem szeretnél folyamatosan a hűtőszekrényedhez járni, akkor érdemes előkapni a jó öreg hűtőtáskát – beleteszel néhány jégakkut és már mehet is be az összes hozzávaló. Itt is figyelj arra, hogy ne tedd ki közvetlen napsütésnek a hűtőtáskát és csak akkor nyisd ki, amikor tényleg ki szeretnél venni belőle valamit.

 2. MOSS MEG MINDENT KÖRÜLTEKINTŐEN
  Az ételmérgezés elkerülésére az egyik legjobb mód, ha a grillezést is ugyanolyan körültekintéssel készíted elő, mint ha csak bent főznél valamit a családnak. A higiéniára nagyon figyelj oda – mindig moss kezet a nyers húsok előkészítése után, vagy éppen akkor is, ha megsimogattad a már nagyon éhes házikedvencedet is. Biztosan sokan legyintenek erre a pontra, hiszen ez egy alapvető dolog, azonban sokaknál pontosan ezért elfelejtődik, így mindenképpen említést kell róla tennünk.

 3. VÁLASZD KÜLÖN A NYERS ÉS A MÁR ELKÉSZÜLT HÚSOKAT
  Ha egyszerre többféle húst is készítesz a családnak, mindig figyelj oda, hogy az elkészült szeleteket jól különítsd el a még sütésre váróaktól! Arra is fontos odafigyelni, hogy az elkészítés utáni egy órán belül el kell fogyasztani az ételeket, ha ez nem történik meg, akkor mindenképpen hűtőbe kell tenni azokat.

 4. HA LEHET CSAK A KERTI PARTY ELŐTT KÉSZÍTSD EL A HOZZÁVALÓKAT
  Vagy, ha erre nincs lehetőséged, akkor próbáld meg a sütés és az előkészítés közötti időt minimalizálni. Az előkészített, de még a sütésre váró ételeken sokkal hamarabb telepszenek meg a baktériumok, ezért fontos, hogy minél rövidebb idő teljen el a sütés előtt.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Spagetti Carbonara

cs3_admin

Zöld spárga hollandi mártással

cs3_admin

Heti recept: Spárgakrémleves

cs3_admin

Görögdinnye krémleves

cs3_admin

Csongrádi lebbencs tészta

cs3_admin

Gombakrémleves

cs3_admin

Sonkatekercs és töltött tojás Húsvétra

cs3_admin

Húsvéti sonka ínyenceknek

cs3_admin

Tejfölös Sárközi kalács

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább