Politika

Kunhalmi Ágnes cinikusan beszélt Gyurcsány Ferenc igazmondásáról

– Kálmán Olga nagyon sokat ígér, de nem tudja mélységében alátámasztani, hogy honnan lesz minderre forrás – nyilatkozta Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviselője az ATV egyenes Beszéd című műsorában szerda este.

A szocialista politikus szerint Karácsony Gergely az egyetlen olyan ellenzéki jelölt, akinek van rendes városvezetői tapasztalata, és ezt a szempontot semmiképpen sem szabad a választóknak elhanyagolniuk. Az ő jelöltjük nemcsak Zugló polgármestere, hanem Budapest közgyűlésének a tagja is, aki nemcsak a szakpolitikai kérdéseket, de a főváros apparátusát is jól ismeri.

Kunhalmi szerint nem mindegy, hogy 2022-ben az ellenzék milyen formában lesz, és nincs idő kísérletezni. Az MSZP-s képviselő elképzelhetőnek tartja, hogy DK elnöke a főváros ügyeibe is bele kíván majd szólni, ha Kálmán Olga nyer. A riporter kérdésére válaszolva Kunhalmi kijelentette: elhiszi Gyurcsány Ferencnek, hogy visszaléptetik jelöltjüket, ha az MSZP–Párbeszéd jelöltje nyer.

– Hiszen ő mindig igazat mond – tette hozzá cinikusan. Kunhalmi Ágnes elmondta, közös kampányra készültek Karácsony Gergellyel, mielőtt kiderült, hogy a Demokratikus Koalíció Kálmán Olgát támogatja. – Aztán jött a hideg zuhany, de már túl vagyunk rajta – fogalmazott a politikus.

Ennek ellentmondani látszik, hogy nem sokkal később megjegyezte: „Becsület és bizalom nélkül még egy jó versenyt sem lehet megcsinálni, nemhogy a Fidesszel és a nemzeti együttműködés rendszerével szemben harcolni.” Kunhalmi Ágnes arról is beszámolt, hogy az elmúlt napokban több DK-szavazó is odament hozzá, s a Karácsonyt érintő pártdöntés kapcsán az volt a véleményük, hogy ilyet nem lehet tenni.

A szocialista képviselő szerint nem támadhatja jobban az egyik ellenzéki erő a másikat, mint ahogy a Fideszt támadná, azonban érzése szerint jelenleg ez a helyzet. Ennek ellenére nekik meg sem fordult a fejükben, hogy nem támogatják az előválasztás győztesét, – bárki legyen is az –, hiszen nekik az a fontos, hogy a már meglévő budapesti ellenzéki többségnek a győzelmét semmi se veszélyeztesse – állította Kunhalmi.

Forrás: Magyar Nemzet



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Nagy István: kezdődik a közvetlen támogatások előlegfizetése

Szabó Viktor

A DK árnyék-pénzügyminisztere szerint a minimálbér-emelés hibás döntés

Szabó Viktor

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

Szabó Viktor

Tuzson Bence lesz az új igazságügyi miniszter

Szabó Viktor

Varga Judit bejelentette lemondását

Szabó Viktor

Jobboldali győzelem született Németországban is

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a háborús helyzet minden korábbinál súlyosabb

Szabó Viktor

Rétvári Bence: a baloldal továbbra is akadályozza a pedagógusok béremelését

Szabó Viktor

Gondoskodó, élhető és fejlődő várost szeretne Gémes László

Sipos Kitti