Politika

Kunhalmi Ágnes cinikusan beszélt Gyurcsány Ferenc igazmondásáról

– Kálmán Olga nagyon sokat ígér, de nem tudja mélységében alátámasztani, hogy honnan lesz minderre forrás – nyilatkozta Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviselője az ATV egyenes Beszéd című műsorában szerda este.

A szocialista politikus szerint Karácsony Gergely az egyetlen olyan ellenzéki jelölt, akinek van rendes városvezetői tapasztalata, és ezt a szempontot semmiképpen sem szabad a választóknak elhanyagolniuk. Az ő jelöltjük nemcsak Zugló polgármestere, hanem Budapest közgyűlésének a tagja is, aki nemcsak a szakpolitikai kérdéseket, de a főváros apparátusát is jól ismeri.

Kunhalmi szerint nem mindegy, hogy 2022-ben az ellenzék milyen formában lesz, és nincs idő kísérletezni. Az MSZP-s képviselő elképzelhetőnek tartja, hogy DK elnöke a főváros ügyeibe is bele kíván majd szólni, ha Kálmán Olga nyer. A riporter kérdésére válaszolva Kunhalmi kijelentette: elhiszi Gyurcsány Ferencnek, hogy visszaléptetik jelöltjüket, ha az MSZP–Párbeszéd jelöltje nyer.

– Hiszen ő mindig igazat mond – tette hozzá cinikusan. Kunhalmi Ágnes elmondta, közös kampányra készültek Karácsony Gergellyel, mielőtt kiderült, hogy a Demokratikus Koalíció Kálmán Olgát támogatja. – Aztán jött a hideg zuhany, de már túl vagyunk rajta – fogalmazott a politikus.

Ennek ellentmondani látszik, hogy nem sokkal később megjegyezte: „Becsület és bizalom nélkül még egy jó versenyt sem lehet megcsinálni, nemhogy a Fidesszel és a nemzeti együttműködés rendszerével szemben harcolni.” Kunhalmi Ágnes arról is beszámolt, hogy az elmúlt napokban több DK-szavazó is odament hozzá, s a Karácsonyt érintő pártdöntés kapcsán az volt a véleményük, hogy ilyet nem lehet tenni.

A szocialista képviselő szerint nem támadhatja jobban az egyik ellenzéki erő a másikat, mint ahogy a Fideszt támadná, azonban érzése szerint jelenleg ez a helyzet. Ennek ellenére nekik meg sem fordult a fejükben, hogy nem támogatják az előválasztás győztesét, – bárki legyen is az –, hiszen nekik az a fontos, hogy a már meglévő budapesti ellenzéki többségnek a győzelmét semmi se veszélyeztesse – állította Kunhalmi.

Forrás: Magyar Nemzet


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tuzson Bence lesz az új igazságügyi miniszter

Szabó Viktor

Varga Judit bejelentette lemondását

Szabó Viktor

Jobboldali győzelem született Németországban is

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a háborús helyzet minden korábbinál súlyosabb

Szabó Viktor

Rétvári Bence: a baloldal továbbra is akadályozza a pedagógusok béremelését

Szabó Viktor

Gondoskodó, élhető és fejlődő várost szeretne Gémes László

Sipos Kitti

A szentesi Fidesz jelöltjei összegyűjtötték a szükséges ajánlásokat

Sipos Kitti

Antal és Chomiak megsértette a Fidesz alapszabályát – megszűnt a tagságuk

Sipos Kitti

Önálló jelöltként indul a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztért Grezsa István

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább