Gasztro

Szentesi hideg almaleves

Hozzávalók: 

65 dkg savanyú alma
2 dl főzőtejszín
3 dkg liszt
mokkás kanál só
12 dkg kristálycukor
5 szem egész szegfűszeg
1 evőkanál őrölt fahéj

Elkészítés: 

Egy leveses lábasba beleteszek 1,5 liter vizet, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat és összeforraljuk. 7 perc forralás után átszűrjük. A meghámozott és kockára vágott almát ebbe a szűrt lébe megfőzzük. Közben a tejszínből és a lisztből habarást készítünk. Amikor az alma megfőtt akkor kiveszem a léből. A levet folyamatos keverés közben besűrítem a tejszínes lisztel és hozzáadom a cukrot majd felforralom és forrás után az almát visszateszem a lábasba. Majd ha elkészült minimum 2 órára hűtőbe teszem. 

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Sonkatekercs és töltött tojás Húsvétra

cs3_admin

Húsvéti sonka ínyenceknek

cs3_admin

Tejfölös Sárközi kalács

cs3_admin

Egy recept az ünnepre – Stroganoff csirke

cs3_admin

Brassói Aprópecsenye – klasszikus

cs3_admin

Karácsonyi Halászlé

cs3_admin

Házi kenyér  / Koronavírus idején /

cs3_admin

Kiderült, melyik a legjobb bejgli az idén

Endre Araczki

Amiről soha nem beszélünk – Ezek a csokoládé jótékony hatásai

Endre Araczki

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább