Gasztro

Szentesi hideg almaleves

Hozzávalók: 

65 dkg savanyú alma
2 dl főzőtejszín
3 dkg liszt
mokkás kanál só
12 dkg kristálycukor
5 szem egész szegfűszeg
1 evőkanál őrölt fahéj

Elkészítés: 

Egy leveses lábasba beleteszek 1,5 liter vizet, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat és összeforraljuk. 7 perc forralás után átszűrjük. A meghámozott és kockára vágott almát ebbe a szűrt lébe megfőzzük. Közben a tejszínből és a lisztből habarást készítünk. Amikor az alma megfőtt akkor kiveszem a léből. A levet folyamatos keverés közben besűrítem a tejszínes lisztel és hozzáadom a cukrot majd felforralom és forrás után az almát visszateszem a lábasba. Majd ha elkészült minimum 2 órára hűtőbe teszem. 

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Mit főzzek ma? – Csirkefalatok joghurtos bundában

cs3_admin

Mit főzzek ma? – Lecsós csirkemell

cs3_admin

Jávai jeges kávé

cs3_admin

Tonhal roston

cs3_admin

Sült kacsamell

cs3_admin

Húsvéti sonka ínyenceknek

cs3_admin

Sonkatekercs és töltött tojás Húsvétra

cs3_admin

Egy csongrádi gasztroblogger az index címoldalán

cs3_admin

Barbecue pontyfilé

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább