Gasztro

Csongrádi Halászlé

A recept: 

Hozzávalók leveshez: 2 kg ponty, 40 dkg (3 nagy fej) vöröshagyma, zsír, 2 liter víz, Só, bors, piros őrölt paprika és egyéb fűszerek ízlés szerint.

Elkészítés: 

A leves: 

A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk – a fejét, farkát és a csontos, szálkás részeit jó puhára megfőzzük, fűszerekkel együtt 2-2,5 órát. Majd a hal és csontos darabokat egy sűrű szitán átpaszírozzuk, így egy sűrű halhús pép kerül a szálkamentes lébe. Ezt követően a tiszta, sózott haldarabokat belehelyezzük a lébe, főzzük 15 percet és tálaljuk. Erős paprikát és friss kenyeret kínálunk hozzá.

Forrás: newgourmetchef.blogspot.com

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Csokimázas, almakrémes piskótakocka

cs3_admin

Szentesen bográcsban készült a lecsó

Sipos Kitti

Négy trükk, amivel megelőzheted, hogy ételeid megromoljanak a nyári melegben

cs3_admin

A nyári főzés szabályai

cs3_admin

Isteni és látványos lengyel leves

cs3_admin

Szerecsendió a Manhattani cserealap

cs3_admin

A tészta eredete

cs3_admin

Szentesi hideg almaleves

cs3_admin

Tejes paradicsomleves egyszerűen

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább