Kedves Látogatók! Megosztom veletek egyik kedvenc meleg előétel receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes és finom.
A recept 12 adagra
40 dkg csirkemell, de lehet 40 dkg sertéscomb vagy 40 dkg borjúcomb
1 darab vöröshagyma
1 db zöld paprika ,1 db paradicsom , 3 ek. olaj
2 tk fűszer pirospaprika ,15 dkg liszt
4 szál petrezselyem
Só, bors izlés szerint
Hozzávalók 12 darab palacsintához:
15 dkg finomliszt ,2 db tojás ,1 mokkáskanál só
3 evőkanál étolaj
3 dl tej és/ vagy szénsavas ásványvíz, esetleg szóda
Elkészítés:
Palacsinta:
Egy mélyebb edénybe beletesszük a lisztet, a sót, a tojást és az étolajat, majd habverő használatával, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejet vagy az ásványvizet, esetleg a szódát. Mikor megfelelő állagú / nem túl folyékony és nem is túl sűrű / akkor pihentetjük pár percet. Közben előkészítjük a serpenyőt, és vékony palacsintákat sütünk.
Töltelék:
A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, elnegyedeljük.
A hagymát 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, tűzön megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk /max 30 perc/.
Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
Megtöltjük a palacsintákat, s tálalásnál a tetejét meglocsoljuk a paprikás szósszal és tejföllel.
Jó étvágyat kívánok!
Recept: Szeremlei Győző, fotó: Vidovics Ferenc
- Hirdetés -