Szentes

Óriási örömzenélésre készül Szentesen a Bohemian Betyars és a Parno Graszt

Október 4-én hatalmas bulival készülnek a Krimóban, két olyan zenekar érkezik, akik külön-külön is felrobbantják a színpadot, együtt pedig… 

A Bohemian Betyars 2009-ben alakult. Az önmagukat speed-folk freak-punknak nevező együttes zenéje egy új, izgalmas keverékké állt össze: a zúzós punkot, pattogó skát, sodró pszichedéliát vagy éppen a melodikus témáikat fűszerezték magyar, balkáni és cigány dallamokkal. 2016-ban a Bohemian Betyars nyerte meg a Nagy-Szín-Pad című „tehetségmutató” versenyt.

Parno Graszt cigány népzenei együttes Paszabból. A zenekar autentikus cigányzenét játszik.

A Parno Graszt lovári fogalom, jelentése ’fehér ló’ (a fehér szín a tisztaság jelképe, a ló a szabadságé). A Parno Graszt együttest 1987-ben alapították. Úgy magyarul, mint lovári nyelven énekelnek, egy dalon belül is cserélik a nyelvet, vagy egyszerre énekelnek mindkét nyelven. A zenekar alapfelállása szűken tíz tag, de zenélnek húszan is; a zenekar mellett néha egy tíztagú tánccsoport is szerepel. A zenekar a zenei gyökereit a közvetlen környezetben gyűjtötte a szabolcs-szatmári Paszabról és környékéről, a zenekar a mai napig itt él, távol a nagyvárosok zajától és gyorsan múló divatjától. Zenéjük így őrizhette meg ősi, eleven karakterét, a zenekar pedig őszinte, közvetlen természetét. A svájci zenei szakfolyóirat, a Vibrations 2005-ben a Parno Grasztot a tíz legjobb zenekar közé sorolta.

A „Már nem szédülök” című dalukkal 2016-ban az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi előválogatójának a döntősei voltak.

Jegyek ITT!



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ingyenes Bachata bemutató táncórára várnak Szentesen

cs3_szerk2

Megnyílt a DélKerTÉSZ első mintaboltja, a Lecsó Liget Szentesen

cs3_szerk2

A szentesi katonák is segítenek az árvízvédelemben

cs3_szerk2

Farkas Nikolett: sok támadás ér bennünket, de június 9-e után legfőbb szempont a lakosság problémáinak megoldása

cs3_szerk2

Civil Véradásra várnak Szentesen

cs3_szerk2

Új Digitális Közösségi Alkotóműhelyt adtak át a Pollákban és a Zsoldosban

cs3_szerk2

Szentes és Csongrád is fellélegezhet, érkezik a lehűlés és az eső

cs3_szerk2

Nyáron sem pihentek a szentesi táncosok

cs3_szerk2

Elkezdődött  – a Fidesz szentesi csapata mindenkit vár egy tányér lecsóra!

kissferenc