Csongrád Sport

A csongrádi Tyukász Anna amerikai karrier előtt áll

Rendkívül büszkék vagyunk a csongrádi fiatalra, aki most nagy kaland előtt áll!

Tyukász Anna Csongrádon kezdte a vízilabdát egészen fiatalon, ahol egy nagyon befogadó és családias légkör vette körül. Talán ez volt az első lépés ahhoz, hogy a sportág a szívéhez nőtt, és miután az anya egyesületénél már nem volt számára megfelelő korosztály Szentesen folytatta, ahol szintén meghatározó játékos lett. A hétvégi meccsek és a délutáni edzések mellett is kiválóan teljesített a tanulmányai terén, így egy szerencsés ismeretségnek köszönhetően, fantasztikus lehetőséget kapott ahhoz, hogy mind a két területen elinduljon a saját sikertörténete.

A lehetőséget kihasználva megpályázta az ösztöndíjat és a csongrádi Kertes Anna ótaelőször nyert felvételt a Concordia University marketing szakára. Így szeptembertől Kaliforniában folytatja a tanulmányait, mellette egy első osztályú csapat játékosa is lesz. Céltudatosságának, kitartásának meg lett az eredménye, hiszen mind ezek mellett idén megkapta az év ifjúsági sportolója díjat is. A CUI az egyik legjelentősebben fejlődő felsőoktatási intézmény Los Angeles szomszédságában, amely vízilabda programmal is rendelkezik.

„Természetesen óriási lehetőség és kihívás is ez egyben, de már kezdem felfogni a jelentőségét és nagyon várom. Szeretek kirándulni, utazni így mérlegelve a vállalásomat, úgy gondolom fantasztikus évek várnak rám, ami a legtöbb fiatal álma. Szerencsés vagyok, hogy a családom támogatását élvezhetem, bár fájó szívvel engednek el, de tudják, mekkora lehetőség előtt állok. A Campus területén lévő kollégiumba egy kétszemélyes szobában lesz a szállásom, és a szobatársammal már fel is vettem a kapcsolatot. Egy 300 ezer fős városról beszélünk, ahol azt gondolom sok felfedezni való vár rám, és amellett, hogy nagyon várom, kicsit izgulok is. Amennyit a tanulmányaim és a sport enged természetesen szeretnék itthon tölteni, mert a család ha belegondolok, már most is nagyon hiányzik.” -mondta el Anna.

Az ösztöndíj pályázattal Anna lehetőséget kapott arra, hogy a tanulmányok és a sport területén is további sikereket érhessen el. Hosszú még az út, de a csongrádi Tyukász Anna már mind ennek a kapujában áll, amelyhez sok kitartást és sikert kívánunk neki az elkövetkező időszakra. 



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Gőzerővel készül Párizs az olimpiára, miközben a szakértők terrorveszélyre figyelmeztetnek

Szabó Viktor

Tagokat keres a csongrádi László Imre Baráti Kör, és a Röpülj Páva Kör

Szabó Viktor

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

Szabó Viktor

Száznál is többen futottak Szent Iván éjszakáján Szentesen

Szabó Viktor

Újabb magyar csodára várunk: ha este nyernek az angolok, Magyarország továbbjutott!

Szabó Viktor

Ha hívtok, mi megyünk, most mi hívunk, gyertek!

Szabó Viktor

Mindszent olimpikont ad a világnak – Ugrai Panna kerettag!

Szabó Viktor

Legkorábban szerdán hagyhatja el a kórházat Varga Barnabás

Szabó Viktor

Keressük a szavakat: a mindszenti Ugrai Panna ismét Eb-dobogón!

Szabó Viktor