Belföld

Elsöprő erővel győzne a Fidesz–KDNP, ha ma tartanák a választásokat

Egy most vasárnapi választáson a Fidesz–KDNP 48 százalékos listás eredménnyel magabiztosan nyerne – derült ki egy friss felmérésből.

A Magyar Társadalomkutató Kft. felmérése szerint a nők magasabb arányban szavaznának a Fideszre (ötven százalék), mint a férfiak (46 százalék). A Magyar Társadalomkutató felméréséből az is kiderül, hogy a magyar lakosság több mint háromnegyede (77 százalék) szerint több nőre lenne szükség a magyar politikában – írja a Magyar Nemzet.

Ha azonban csak a nők szavazhatnának, a jelenlegi kormánypártok még jobb eredményt érnének el, miután minden második nő (ötven százalék) rájuk szavazna, ami magasabb a kormánypártra szavazó férfiak arányánál (46 százalék).

Így néznének ki a választási eredmények, ha csak a nők szavaznának

  • A Magyar Kétfarkú Kutya Párt 11 százalékos támogatottsággal bír, ugyanakkor a nők csupán 9 százaléka voksolna rájuk. 
  • A Mi Hazánk Mozgalom 10 százalékos listás eredményt érne el egy most hétvégi választáson, azonban a nők mindössze 6 százaléka szavazna rájuk, míg a férfiak esetén az országos eredményénél is jobban szerepelne 14 százalékos támogatói aránnyal. 
  • A Demokratikus Koalíció 9 százalékos támogatottsággal rendelkezik, ami megegyezik a női biztos szavazók körében (9 százalék) látott támogatói körének arányával. A Momentumra a biztos szavazók 8 százaléka voksolna, míg a nők között ez az arány 9 százalék.
  • Önállóan a Jobbik – Konzervatívok (4 százalék), a Mindenki Magyarországa Néppárt (3 százalék), A Nép Pártján (3 százalék), a Második Reformkor (2 százalék), a Párbeszéd (1 százalék), az LMP (1 százalék) és az MSZP (0 százalék) sem jutna be a parlamentbe. 
  • Ha azonban csak a nők szavazhatnának, a Jobbik 7 százalékos eredményt érne el, mellyel már átlépné a parlamenti küszöböt. 

A kutatás vizsgálta azt is, hogy a magyar társadalom hogyan viszonyul a magyar politikusnőkhöz. A vizsgálat eredményei azt mutatják, hogy a kegyelmi ügy kapcsán érintett politikusnők gyors és felelősségteljes döntései nem gyengítették a politikusnőkbe vetett bizalmat, hiszen a felnőtt lakosság közel négyötöde szerint (77 százalék) több nőre lenne szükség a magyar politikában – írták a felmérés eredményei alapján.

A kutatás ezer fő telefonos (CATI) megkérdezésével készült, az adatfelvételre 2024. március 4–6. között került sor. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a maximális mintavételi hiba ± 3,16 százalék.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Júniusban indulhat az új otthonfelújítási korszerűsítési program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem tekintetében

Szabó Viktor

Magyar Péter nem a Fideszt gyengíti

Szabó Viktor

Jaber: “Magyarország, ez a legjobb hely a világon!” + VIDEÓ!

Szabó Viktor