Szentes

10 milliós napelem rendszer a Pollák tetején

Hivatalosan is átadták a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikumban az újonnan telepített napelem rendszert: több mint 50 napelemet helyeztek fel az iskolában.

December 11-én ünnepélyes átadón jelen volt Hegedűs Zoltán a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja, Bali János a Bali Solar Kft. ügyvezetője és Tóth István a napelemeket gyártó és forgalmazó cég a Solaredge Technologies Magyarország Kft. sales manager-re.

Kovács Attila a Pollák Technikum igazgatója megköszönte a kivitelezőknek a napelemek felszerelését, amely beruházás tovább gazdagította az iskola korszerű infrastruktúráját. Köszönetében elmondta, hogy a diákoknak lehetőségük lesz követni a napelemek teljesítményét, ami csaknem 30 kW és az iskola egész éves energiaszükségletét ellátja.

Hegedűs Zoltán kancellár megemlítette, hogy a napelemek azon túl, hogy gazdaságosabbá teszik az energiahasználatot, a diákok számára is hasznosak, hiszen – tanulmányaik részeként – megtanulhatják a napelemek használatát.

Bali János kiemelte, hogy örömmel vállalta el a kivitelezést, ugyanis ő maga is a Pollák diákja volt,  jó emlékek fűzik egykori iskolájához. Mint az iskola öreg diákja meg is ajándékozta az Alma Matert 1 millió forint értékben plusz 6 db napelempanellel és egy okosmérővel, amin a tanulók követni tudják a fogyasztást. Ami még különlegesebbé és emlékezetessé tette Bali János számára a megrendelést, hogy a Pollákban helyezték fel az 100. darab Solaredge márkájú napelemet.

A napelemeket gyártó cég nevében felszólalt még Tóth István, aki elmagyarázta, pontosan milyen programnak a részét képezi az iskolára felszerelt rendszer: a 2050-ig betervezett EU-s célkitűzés része a zöld energia növelése.

A napelemek beszerzése és felhelyezése 10 millió forintba került, amit 100%-os támogatással kapott az intézmény.

Forrás, fotók: hszc.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A polgárőröknek (is) köszönhetően probléma mentesen űzték el a telet Szentesen

Szabó Viktor

Lövések hangja zavarhatja meg a szentesi csöndet

Szabó Viktor

Ápolót keresnek a szentesi kórház belgyógyászati szakrendelésére!

Szabó Viktor

Készenléti rendőrök oltottak el egy égő autót Szentesnél

Szabó Viktor

Szentes és Csongrád környékén is razziázik a rendőrség

Szabó Viktor

Két diák jutott a vármegyei döntőbe a Boros Kazinczy-versenyén

Szabó Viktor

Visit Szentes – közpénzen “visít” Szabó Zoltán Ferenc kampánya

Szabó Viktor

Szabóék döntöttek: mintegy 360 milliótól fosztják meg a szentesieket

Szabó Viktor

A városvezetés nem bízik a szentesiekben? Másnak adnák a helyiek támogatását!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább