Szentes

10 milliós napelem rendszer a Pollák tetején

Hivatalosan is átadták a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikumban az újonnan telepített napelem rendszert: több mint 50 napelemet helyeztek fel az iskolában.

December 11-én ünnepélyes átadón jelen volt Hegedűs Zoltán a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja, Bali János a Bali Solar Kft. ügyvezetője és Tóth István a napelemeket gyártó és forgalmazó cég a Solaredge Technologies Magyarország Kft. sales manager-re.

Kovács Attila a Pollák Technikum igazgatója megköszönte a kivitelezőknek a napelemek felszerelését, amely beruházás tovább gazdagította az iskola korszerű infrastruktúráját. Köszönetében elmondta, hogy a diákoknak lehetőségük lesz követni a napelemek teljesítményét, ami csaknem 30 kW és az iskola egész éves energiaszükségletét ellátja.

Hegedűs Zoltán kancellár megemlítette, hogy a napelemek azon túl, hogy gazdaságosabbá teszik az energiahasználatot, a diákok számára is hasznosak, hiszen – tanulmányaik részeként – megtanulhatják a napelemek használatát.

Bali János kiemelte, hogy örömmel vállalta el a kivitelezést, ugyanis ő maga is a Pollák diákja volt,  jó emlékek fűzik egykori iskolájához. Mint az iskola öreg diákja meg is ajándékozta az Alma Matert 1 millió forint értékben plusz 6 db napelempanellel és egy okosmérővel, amin a tanulók követni tudják a fogyasztást. Ami még különlegesebbé és emlékezetessé tette Bali János számára a megrendelést, hogy a Pollákban helyezték fel az 100. darab Solaredge márkájú napelemet.

A napelemeket gyártó cég nevében felszólalt még Tóth István, aki elmagyarázta, pontosan milyen programnak a részét képezi az iskolára felszerelt rendszer: a 2050-ig betervezett EU-s célkitűzés része a zöld energia növelése.

A napelemek beszerzése és felhelyezése 10 millió forintba került, amit 100%-os támogatással kapott az intézmény.

Forrás, fotók: hszc.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Már csak 100 km hiányzik Cseuz Lászlónak Párizsig

Szabó Viktor

Pingpongasztalt kaptak az Apponyi tér környéki szentesi gyerekek

Szabó Viktor

Halálos baleset: Vonat elé hajtott agy autó Szentes és Csongrád között

Szabó Viktor

Újra együtt a Fivérek

Szabó Viktor

Kiválóan szerepelt a szentesi Pengő László a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-Bajnokságán, Lisszabonban

Szabó Viktor

Elöntötte Szentest az eső: 60 milliméter zúdult le

Szabó Viktor

Óriási showt nyomott Majka a Krimóban

Szabó Viktor

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Szabó Viktor

Farkas Sándor: lassan minden akadály elhárul a 451-es felújítása elől

Szabó Viktor