Kék Hírek Kistelek

7 nap alatt 9 bűncselekményt követett el egy férfi Kisteleken

A kisteleki rendőrök lezárták a nyomozást azzal a férfival szemben, aki kilenc bűncselekmény elkövetéséért felelhet.

Az első bejelentés 2022. december 7-én este érkezett egy kisteleki cég telephelyéről, mely szerint az ott tárolt és forgalomba még nem helyezett autókat megrongálták. A helyszínre érkező járőrök nemcsak az összetört gépkocsikat, de az egyik járműben az alvó elkövetőt is megtalálták. A nyomozók a helyszíni szemle során egy kerékpárra figyeltek fel, amiről később kiderült, hogy aznap reggel lopták el egy helyi iskola biciklitárolójából. A tettes a rögzített bizonyítékok ellenére is tagadta a bűncselekmények elkövetését.

A második bejelentés szerint 2022. december 13-a előtt egy kisteleki nyaraló zárját megrongálták, majd az ingatlanba bejutva sarokcsiszolót, főzőlapot és láncfűrészt loptak. A kiérkező rendőrök a tetthelyen két félig üres borosüveget is találtak. A helyszíni szemle során a nyomozók fellelték azt az eszközt, amit a lakat megrongálásához használt az elkövető – a szekerce korábban egy szomszédos telekről tűnt el. A nyomozás során a rendőrök a néhány nappal korábbi rongálás elkövetőjénél megtalálták az ellopott tárgyakat – a román állampolgárságú férfi ekkor is tagadta a bűncselekmények elkövetését.

A nyomozás során a detektívek több korábbi bűncselekménnyel is összefüggésbe hozták őt. Mint kiderült, az elkövető korábban két kerékpárt is ellopott, egy ház ablakát betörte, továbbá egy másik ingatlanba is behatolt – a sértettnek a rongálással 200 000 forintnyi kárt okozva –, ahonnan csaknem félmillió forint értékben különböző eszközöket vitt el; hét nap leforgása alatt tehát kilenc bűncselekményt is elkövetett.

A Kisteleki Rendőrkapitányság a férfi őrizetbe vételéről döntött, majd a nyomozás lezárta, az ügyet pedig vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek. Az elkövetőnek rongálás, garázdaság és lopás vétsége, valamint dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kell felelnie.

Forrás: police.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Nem csak loptak, rongáltak is Csongrád külterületén a tolvajok

Szabó Viktor

A 12 éves kisteleki Béres Kata az ország lejobb görkorisa

Szabó Viktor

Szentesi lakosok verekedtek össze az utcán

Szabó Viktor

Kocsikból, házakból lopott egy szentesi és egy mindszenti lakos, nyomozás indult ellenük

Szabó Viktor

Baleset Szentesen! Vezessetek óvatosan!

Szabó Viktor

Idős embert raboltak ki Szentesen

Szabó Viktor

Rablópárost fogtak a szentesi rendőrök

Szabó Viktor

Fának ütközött egy autó Szentes és Szarvas között

Szabó Viktor

Happy end-be torkollott a biciklilopás Szentesen

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább