Kék Hírek Kistelek

7 nap alatt 9 bűncselekményt követett el egy férfi Kisteleken

A kisteleki rendőrök lezárták a nyomozást azzal a férfival szemben, aki kilenc bűncselekmény elkövetéséért felelhet.

Az első bejelentés 2022. december 7-én este érkezett egy kisteleki cég telephelyéről, mely szerint az ott tárolt és forgalomba még nem helyezett autókat megrongálták. A helyszínre érkező járőrök nemcsak az összetört gépkocsikat, de az egyik járműben az alvó elkövetőt is megtalálták. A nyomozók a helyszíni szemle során egy kerékpárra figyeltek fel, amiről később kiderült, hogy aznap reggel lopták el egy helyi iskola biciklitárolójából. A tettes a rögzített bizonyítékok ellenére is tagadta a bűncselekmények elkövetését.

A második bejelentés szerint 2022. december 13-a előtt egy kisteleki nyaraló zárját megrongálták, majd az ingatlanba bejutva sarokcsiszolót, főzőlapot és láncfűrészt loptak. A kiérkező rendőrök a tetthelyen két félig üres borosüveget is találtak. A helyszíni szemle során a nyomozók fellelték azt az eszközt, amit a lakat megrongálásához használt az elkövető – a szekerce korábban egy szomszédos telekről tűnt el. A nyomozás során a rendőrök a néhány nappal korábbi rongálás elkövetőjénél megtalálták az ellopott tárgyakat – a román állampolgárságú férfi ekkor is tagadta a bűncselekmények elkövetését.

A nyomozás során a detektívek több korábbi bűncselekménnyel is összefüggésbe hozták őt. Mint kiderült, az elkövető korábban két kerékpárt is ellopott, egy ház ablakát betörte, továbbá egy másik ingatlanba is behatolt – a sértettnek a rongálással 200 000 forintnyi kárt okozva –, ahonnan csaknem félmillió forint értékben különböző eszközöket vitt el; hét nap leforgása alatt tehát kilenc bűncselekményt is elkövetett.

A Kisteleki Rendőrkapitányság a férfi őrizetbe vételéről döntött, majd a nyomozás lezárta, az ügyet pedig vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek. Az elkövetőnek rongálás, garázdaság és lopás vétsége, valamint dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kell felelnie.

Forrás: police.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Égett egy személyautó Csongrádon

Szabó Viktor

Feszítővassal támadt egy férfi egy csongrádi házra

Szabó Viktor

Teljes útzár: felborított egy pótkocsit a szél Szentes határában

Szabó Viktor

1,5 milliót lopott egy nő az ismerősétől Szentesen

Szabó Viktor

Alvó barátnőjét lopta meg Csongrádon egy férfi

Szabó Viktor

Elkapták az Olvasó nő megrongálóját, aki lopott és drogozott is

Szabó Viktor

Kigyulladt egy nyaraló nádteteje Csongrád külterületén

Szabó Viktor

Újabb tolvajt fogtak a szentesi rendőrök

Szabó Viktor

A csongrádi zsaruk elől nincs menekvés: felgyői tolvajt fogtak az egyenruhások

Szabó Viktor