Szentes

Szentesen is földadót vezetnek be

A szentesi baloldali városvezetés a november 24-i képviselő-testületi ülésen újabb adónem bevezetését tervezi, amellyel most a külterületi földtulajdonosokat adóztatnák meg. Szabó Zoltán Ferenc polgármester által jegyzett rendelettervezetben az adó mértékét 350-450 Ft/AK/év-ben határozták meg, ami hektáronként átlagosan kb. 10 ezer forintot húz ki a földtulajdonosok családi kasszájából, akik bérbe adják földjüket.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, baloldal volt miniszterelnök-jelöltje után a szentesi önkormányzat is a gazdák megadóztatásával vonna ki forrást az ágazatból. Az adó bevezetését a földtulajdonosokon kívül a vásárlók is megéreznék, mivel az begyűrűzne az élelmiszerek árába, és további drágulást okozna.

Hódmezővásárhelyen november 17-én szavazta meg a baloldali többségű közgyűlés helyi földadót, ahol a földtulajdonosoknak kell négy hektár felett hektáronként 9900 forintot fizetniük az önkormányzatnak, akik bérbe adják földjüket. Hódmezővásárhelyen évi 80 milliós bevételt várnak az új lakossági adóból.

Szentes város képviselő-testülete – amely szintén baloldali többséggel rendelkezik – a november 24-i ülésén fog dönteni az új adónem bevezetéséről, amelytől évi 35-45 millió forint bevételt várnak. A döntés nehéz helyzetbe hozza a gazdákat, akik mára történelmi aszály, az elhúzódóháborús helyzet, valamint az ennek nyomán elszabadult inputanyag- és energiaárak miatt is rendkívül nehéz helyzetbe kerültek.

Az adónemmel több, mint 11 ezer ingatlanrészt kívánnak megadóztatni.

A rendelettervezet Szentes város honlapján az alábbi linken elérhető.

F.K.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A jeges úton két járműnek sodródott a szentesi Tisza-hídon egy autó

cs3_admin

Nagyobb hanghatás várható Szentes környékén

tk_arpad

Meztelen lesz a Mikulás Szentesen?

tk_arpad

26 milliós rezsitámogatás a szentesi sportuszodának

tk_arpad

Felavatták az Árpád-Agrár Zrt. és a Szentesi Paradicsom Kft. üvegházait

tk_arpad

Vádat emeltek az apósát megmérgező szentesi férfi ellen

tk_arpad

Villámok cikáztak a Pollákban

cs3_admin

A szentesi szülészet bezárása miatt aggódnak a szülők, szó nincs bezárásról

tk_arpad

Kerékpárost ütött el egy teherautó Szentesnél

Cs3

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább