Szentes

Szentesen is földadót vezetnek be

A szentesi baloldali városvezetés a november 24-i képviselő-testületi ülésen újabb adónem bevezetését tervezi, amellyel most a külterületi földtulajdonosokat adóztatnák meg. Szabó Zoltán Ferenc polgármester által jegyzett rendelettervezetben az adó mértékét 350-450 Ft/AK/év-ben határozták meg, ami hektáronként átlagosan kb. 10 ezer forintot húz ki a földtulajdonosok családi kasszájából, akik bérbe adják földjüket.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, baloldal volt miniszterelnök-jelöltje után a szentesi önkormányzat is a gazdák megadóztatásával vonna ki forrást az ágazatból. Az adó bevezetését a földtulajdonosokon kívül a vásárlók is megéreznék, mivel az begyűrűzne az élelmiszerek árába, és további drágulást okozna.

Hódmezővásárhelyen november 17-én szavazta meg a baloldali többségű közgyűlés helyi földadót, ahol a földtulajdonosoknak kell négy hektár felett hektáronként 9900 forintot fizetniük az önkormányzatnak, akik bérbe adják földjüket. Hódmezővásárhelyen évi 80 milliós bevételt várnak az új lakossági adóból.

Szentes város képviselő-testülete – amely szintén baloldali többséggel rendelkezik – a november 24-i ülésén fog dönteni az új adónem bevezetéséről, amelytől évi 35-45 millió forint bevételt várnak. A döntés nehéz helyzetbe hozza a gazdákat, akik mára történelmi aszály, az elhúzódóháborús helyzet, valamint az ennek nyomán elszabadult inputanyag- és energiaárak miatt is rendkívül nehéz helyzetbe kerültek.

Az adónemmel több, mint 11 ezer ingatlanrészt kívánnak megadóztatni.

A rendelettervezet Szentes város honlapján az alábbi linken elérhető.

F.K.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesi Fidesz: Hagyják abba a szentesi iskolák lejáratását!

Szabó Viktor

Korosztályos vidék teniszbajnokság lesz Szentesen

Szabó Viktor

300 milliós hitelt vett fel Szentes

Szabó Viktor

Séta a szentesi vasúti relikviák között

Szabó Viktor

Csalódott HMG-s szülő: a helyi baloldal ismét jól átverte a szentesieket

Szabó Viktor

Csongrádról és Szentesről is érkeztek a Harcművészek a határon túliakért elnevezésű programra

Szabó Viktor

Érkezik a Reptér Szentesre!

Szabó Viktor

Szentesre érkezik Majka

Szabó Viktor

BRFK: Elfogtak két férfit közösség tagja elleni erőszak miatt – egyiküket Szentesen

Szabó Viktor