Sport

Marco Rossi kihirdette a novemberi keretetét

Kalmár Zsolt, Nagy Zsolt és Sallai Roland is felépült sérülése után és visszatérhet a luxemburgiak és a görögök ellen készülő válogatottba, melynek keretébe meghívót kapott a fiatal Németh András is. A Görögország elleni mérkőzésre november 18-án Dzsudzsák Balázs is csatlakozik a kerethez, hiszen ez lesz a korábbi csapatkapitány utolsó mérkőzése a nemzeti csapatban.

A válogatott keretébe három, a közelmúltban sérülés miatt hiányzó játékos is visszatér. Közülük Kalmár Zsolt az, aki a legrégebben volt legutoljára kerettag, ő  2021 márciusában, az Andorra elleni mérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést. 

A Nemzetek Ligája-sorozatban két gólt is szerző Nagy Zsolt immáron hetek óta teljesen egészséges és a júniusban szintén kétgólos Sallai Roland is több meccsen pályára lépett már klubcsapatában, igaz az arcvédő maszkját továbbra is viselnie kell a mérkőzéseken és az edzéseken. A Belgiumban légióskodó 20 éves támadó, Németh András pedig most először készülhet a férfi A-válogatott keretével.

– Nagyon örülök az eddig sérült játékosok visszatérésének, hiszen mindhárman már a válogatott alapembereinek számítanak. Szalai Ádám visszavonulása komoly feladat elé állít minket, ahogy ezt már korábban is elmondtam, ugyanakkor ez most tökéletes pillanat arra, hogy Németh Andrásnak lehetőséget adjunk arra, hogy megmutassa készen áll-e már a felnőtt nemzetközi futballra is. A lehetőség adott számára és bízunk benne, hogy élni is fog vele – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány.

Forrás, fotó: MLSZ



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Vörös Viktor a Szentesi Vízilabda Klub új elnöke – remélhetőleg befejeződnek a klub elleni külső támadások!

cs3_szerk5

39 magyar versenyző a párizsi paralimpián – Hajrá magyarok!

cs3_szerk5

Cseh Tamara birkózó világbajnoki 12. helyezést ért el 

cs3_szerk5

Új tulajdonosa van a Budapest Honvédnak

cs3_szerk2

Letették az esküt a magyar paralimpiai csapat tagjai

cs3_szerk2

Kialudt a láng, véget ért a XXXIII. nyári olimpia

cs3_szerk2

Újabb szenzációs magyar olimpiai érmek: Rasovszky arany-, Betlehem bronzérmes a nyíltvízi úszók között

cs3_szerk2

Olimpiai hetedik lett a szentesi születésű Kuli István

cs3_szerk2

Drámai csatában elődöntős a férfi vízilabda-válogatott

cs3_szerk2