Csongrád

Tizenhárom évvel ezelőtti gyilkosság miatt állt bíróság elé egy csongrádi férfi – a holttest azóta sem került elő

Barátja tizenhárom évvel ezelőtti meggyilkolása miatt állt bíróság elé kedden Szegeden egy csongrádi férfi.

Két férfi a kétezres évek közepén ismerte meg egymást, amikor egy munkahelyen dolgozott. 2005-2006-ban egy ideig Csongrádon lakásban is laktak és időnként együtt ittak. 2009. július 2-án egy nagyobb társasággal együtt töltötték az időt egy helyi kocsmában. Valamin összevesztek, majd össze is verekedtek egymással. A támadó elindult és az egyik ismerősénél kötött ki. Az udvaron bográcsoztak, amikor estefelé meglátta az utcán sétáló lakótársát és behívta magukhoz.

Nem sokkal ezután a férfi felkapott egy 30-40 centis fanyelű szekercét, és fejen vágta a lakótársát.

Az ütés akkora volt, hogy az áldozat eldőlt. Még megpróbált felállni, de a támadó nem hagyta. Egy piszkavassal szíven szúrta a férfit.

Az áldozat még a helyszínen meghalt. Ismerőse segített a gyilkosnak eldugni a szekercét, a piszkavasat és a holttestet is. Az áldozat földi maradványait egy kézikocsival a Tisza árterébe vitték, ahol a gyilkos elásta. A férfi holtteste egyelőre nem került elő annak ellenére, hogy a rendőrök, helyszínelők és más szakemberek többször keresték ezen a területen.

A nyomozók 2009 nyarán rendelték el az eltűnt áldozat körözését. Tizenegy évvel ezután, 2020 nyarán jutottak olyan információk birtokába, amelyek alapján megállapították, hogy a keresett férfi gyilkosság áldozata lett. Ezután fogták el a lakótársát. A holttest eltüntetésében közreműködő ismerősebűnpártolásnak minősülő cselekménye a nyomozás megindításakor már elévült.

A Szegedi Törvényszéken most induló perében a 37 éves férfit emberöléssel vádolják.

Az ügyészek 8 év börtönbüntetést indítványoztak számára arra az esetre, ha beismerő vallomást tenne és lemondana a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság előtt határozottan tagadta, hogy köze lenne a gyilkossághoz. Ragaszkodott hozzá, hogy csak a holttest elrejtésében segített az áldozat halálát okozó ismerősének és arra is volt magyarázata, miért nem jelentette a gyilkosságot a rendőröknek. Azt mondta, félt a gyilkostól. Az ügyben jövőre már ítélet születhet.

origo.hu, foto: police.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Sikeresen burkoltak a Sághy diákjai

Szabó Viktor

Teltházas volt a nyárindító buli a Körös-toroki Laguna Beach-ben

Szabó Viktor

Csongrádon is öröm volt gyereknek lenni a hétvégén

Szabó Viktor

Az apákat és a nagyapákat ünnepelték a csongrádi oviban

Szabó Viktor

A szentesi és a csongrádi gyógyfürdő is az ország legolcsóbbjai között van

Szabó Viktor

Szalay-Bobrovniczky Kristóf Csongrádon: fel kell gyorsítani a haderő fejlesztését

Szabó Viktor

Óriási büszkeség: csongrádi lovasember lett az év tenyésztője

Szabó Viktor

Csongrádon kötött ki a szállodahajó, amiről hozunk pár érdekességet!

Szabó Viktor

Mekkorát szól a verdád? Autóhifis találkozót szerveztek Csongrádon

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább