Sport

Marco Rossi kihirdette a novemberi keretetét

Kalmár Zsolt, Nagy Zsolt és Sallai Roland is felépült sérülése után és visszatérhet a luxemburgiak és a görögök ellen készülő válogatottba, melynek keretébe meghívót kapott a fiatal Németh András is. A Görögország elleni mérkőzésre november 18-án Dzsudzsák Balázs is csatlakozik a kerethez, hiszen ez lesz a korábbi csapatkapitány utolsó mérkőzése a nemzeti csapatban.

A válogatott keretébe három, a közelmúltban sérülés miatt hiányzó játékos is visszatér. Közülük Kalmár Zsolt az, aki a legrégebben volt legutoljára kerettag, ő  2021 márciusában, az Andorra elleni mérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést. 

A Nemzetek Ligája-sorozatban két gólt is szerző Nagy Zsolt immáron hetek óta teljesen egészséges és a júniusban szintén kétgólos Sallai Roland is több meccsen pályára lépett már klubcsapatában, igaz az arcvédő maszkját továbbra is viselnie kell a mérkőzéseken és az edzéseken. A Belgiumban légióskodó 20 éves támadó, Németh András pedig most először készülhet a férfi A-válogatott keretével.

– Nagyon örülök az eddig sérült játékosok visszatérésének, hiszen mindhárman már a válogatott alapembereinek számítanak. Szalai Ádám visszavonulása komoly feladat elé állít minket, ahogy ezt már korábban is elmondtam, ugyanakkor ez most tökéletes pillanat arra, hogy Németh Andrásnak lehetőséget adjunk arra, hogy megmutassa készen áll-e már a felnőtt nemzetközi futballra is. A lehetőség adott számára és bízunk benne, hogy élni is fog vele – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány.

Forrás, fotó: MLSZ



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Farkas Sándor: Hajrá Panna, hajrá magyarok! 

Szabó Viktor

Már csak 100 km hiányzik Cseuz Lászlónak Párizsig

Szabó Viktor

Vereséggel kezdte az olimpiát a magyar női kézicsapat

Szabó Viktor

Kiválóan szerepelt a szentesi Pengő László a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-Bajnokságán, Lisszabonban

Szabó Viktor

Bozó Tibor altábornagy személyesen kívánt sok sikert az olimpiára utazó Ugrai Pannának

Szabó Viktor

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

Szabó Viktor

Világranglista vezető és Európa-bajnok lett a csongrádi származású Kovács Marci

Szabó Viktor

Hibátlanul vizsgáztak a csongrádi karatésok

Szabó Viktor

Harmincnál is többen focitáboroztak Kisteleken

Szabó Viktor