Szentes

Átadták a szentesi kórház felújított belgyógyászati- és intenzív osztályait

Másfél milliárd forint kormányzati támogatásból újult meg a szentesi Dr. Bugyi István Kórház belgyógyászati és intenzív osztálya, amelyeket pénteken adtak át.

A beruházás keretében összesen huszonkét új, két- és háromágyas kórtermet alakítottak ki a belgyógyászaton, az intenzív osztályon pedig felújították a burkolatokat, nyílászárókat, térelválasztókat, de megújult a gépészet és az elektronikus hálózat is, valamint új légtechnikai rendszert is kialakítottak.

Az átadón Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy évtizedek óta várta már a lakosság és az orvosok ezt a felújítást. Korábban sok kritika érte a belgyógyászatot, ami most a 21. század igényeinek megfelelően újult meg. Hozzátette: biztonságban van a kórház jövője, a tervek szerint egy laborközpont is készül a jövőben Szentesen.

Kalmár Mihály, a kórház főigazgatója az átadón ki tért arra, hogy az egyik legfontosabb fejlesztés az volt, hogy teljesen leváltak a gázfűtésről, csak termál energiával melegítik az épületeket, a kórház napelemes rendszere pedig a működési igényük 20-27 százalékát fedi le.

A fejlesztés során egy ötvenágyas, a mai kornak és orvostechnológiai előírásoknak megfelelő belgyógyászati osztályt alakítottak ki összesen 864 négyzetméter alapterületen. A felújítás javítja a gyógyítók munkakörülményeit és a betegek gyógyulásához is hozzájárul a komfortos környezet.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A polgármester már hónapokkal ezelőtt jóváhagyta a HMG és a Lajtha együttműködését

Szabó Viktor

Ismét segítségre van szükség, Cs3.hu Család! Találjuk meg a szentesről eltűnt Vida Vivien Patríciát!

Szabó Viktor

Farkas Sándor: Nem szűnik meg a drámatagozat, hanem egy régóta szükségszerű fejlesztés történik!

Szabó Viktor

Olvasónk, András: Hoztam 3 lehetséges okot, ami miatt a polgármester és Varga Feri harcol a szentesi iskolák ellen

Szabó Viktor

Szentesi Fidesz: Hagyják abba a szentesi iskolák lejáratását!

Szabó Viktor

Korosztályos vidék teniszbajnokság lesz Szentesen

Szabó Viktor

300 milliós hitelt vett fel Szentes

Szabó Viktor

Séta a szentesi vasúti relikviák között

Szabó Viktor

Csalódott HMG-s szülő: a helyi baloldal ismét jól átverte a szentesieket

Szabó Viktor