Szentes

Átadták a szentesi kórház felújított belgyógyászati- és intenzív osztályait

Másfél milliárd forint kormányzati támogatásból újult meg a szentesi Dr. Bugyi István Kórház belgyógyászati és intenzív osztálya, amelyeket pénteken adtak át.

A beruházás keretében összesen huszonkét új, két- és háromágyas kórtermet alakítottak ki a belgyógyászaton, az intenzív osztályon pedig felújították a burkolatokat, nyílászárókat, térelválasztókat, de megújult a gépészet és az elektronikus hálózat is, valamint új légtechnikai rendszert is kialakítottak.

Az átadón Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy évtizedek óta várta már a lakosság és az orvosok ezt a felújítást. Korábban sok kritika érte a belgyógyászatot, ami most a 21. század igényeinek megfelelően újult meg. Hozzátette: biztonságban van a kórház jövője, a tervek szerint egy laborközpont is készül a jövőben Szentesen.

Kalmár Mihály, a kórház főigazgatója az átadón ki tért arra, hogy az egyik legfontosabb fejlesztés az volt, hogy teljesen leváltak a gázfűtésről, csak termál energiával melegítik az épületeket, a kórház napelemes rendszere pedig a működési igényük 20-27 százalékát fedi le.

A fejlesztés során egy ötvenágyas, a mai kornak és orvostechnológiai előírásoknak megfelelő belgyógyászati osztályt alakítottak ki összesen 864 négyzetméter alapterületen. A felújítás javítja a gyógyítók munkakörülményeit és a betegek gyógyulásához is hozzájárul a komfortos környezet.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

United we stand – Amerikai katonák látogattak Szentesre

Szabó Viktor

27 órás horgászversenyt rendezett a hétvégén a szentesi egyesület

Szabó Viktor

Megvédték Szentest a szuperhősök

Szabó Viktor

A szentesi és a csongrádi gyógyfürdő is az ország legolcsóbbjai között van

Szabó Viktor

A szentesi katonák is tisztelegtek a magyar hősök előtt

Szabó Viktor

Tisztjelöltek jártak Szentesen

Szabó Viktor

Országjáráson a Horváth Mihály Gimnázium diákjai

Szabó Viktor

A magyar hősökre emlékeztek Szentesen

Szabó Viktor

Menekülj gonosz, érkeznek a szuperhősök Szentesre!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább