Szentes

Átadták a szentesi kórház felújított belgyógyászati- és intenzív osztályait

Másfél milliárd forint kormányzati támogatásból újult meg a szentesi Dr. Bugyi István Kórház belgyógyászati és intenzív osztálya, amelyeket pénteken adtak át.

A beruházás keretében összesen huszonkét új, két- és háromágyas kórtermet alakítottak ki a belgyógyászaton, az intenzív osztályon pedig felújították a burkolatokat, nyílászárókat, térelválasztókat, de megújult a gépészet és az elektronikus hálózat is, valamint új légtechnikai rendszert is kialakítottak.

Az átadón Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy évtizedek óta várta már a lakosság és az orvosok ezt a felújítást. Korábban sok kritika érte a belgyógyászatot, ami most a 21. század igényeinek megfelelően újult meg. Hozzátette: biztonságban van a kórház jövője, a tervek szerint egy laborközpont is készül a jövőben Szentesen.

Kalmár Mihály, a kórház főigazgatója az átadón ki tért arra, hogy az egyik legfontosabb fejlesztés az volt, hogy teljesen leváltak a gázfűtésről, csak termál energiával melegítik az épületeket, a kórház napelemes rendszere pedig a működési igényük 20-27 százalékát fedi le.

A fejlesztés során egy ötvenágyas, a mai kornak és orvostechnológiai előírásoknak megfelelő belgyógyászati osztályt alakítottak ki összesen 864 négyzetméter alapterületen. A felújítás javítja a gyógyítók munkakörülményeit és a betegek gyógyulásához is hozzájárul a komfortos környezet.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Frontális ütközést került el a furgonos a 45-ösön

cs3_admin

A szankciók hatásáról tartottak fórumot Szentesen

tk_arpad

A jeges úton két járműnek sodródott a szentesi Tisza-hídon egy autó

cs3_admin

Nagyobb hanghatás várható Szentes környékén

tk_arpad

Meztelen lesz a Mikulás Szentesen?

tk_arpad

Szentesen is földadót vezetnek be

tk_arpad

26 milliós rezsitámogatás a szentesi sportuszodának

tk_arpad

Felavatták az Árpád-Agrár Zrt. és a Szentesi Paradicsom Kft. üvegházait

tk_arpad

Vádat emeltek az apósát megmérgező szentesi férfi ellen

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább