Gasztro

Itt a spárga szezon, két egyszerű recept

Zöld spárga hollandi mártással 

A recept 4 adagra:

Hozzávalók:

1 csokor zöld spárga 

12 dkg vaj

2 darab tojás 

Só, bors/ cayenne bors / ízlés szerint 

2 evőkanál fehérbor 

4 dl víz 

Elkészítés:

Spárga : 

Egy lábasba teszem állítva az összekötözött és a fás résztől eltávolított egész spárgát. Majd hozzáöntöm a vizet, ami nem lepi el teljesen és megpárolom a spárgát. 

Hollandi mártás: 

A vajat felforraljuk és melegen tartjuk. A tojássárgáját elkeverjük a borral és vízgőz felett egy edényben állandó keverés mellett mártást készítek. Vigyázat a víz ne forrjon, mert a tojás kicsapódhat. Amikor levesszük a tűzről a vajat, óvatosan hozzáadjuk csepegtetve keverés közben.  Majd a fűszerekkel ízesítem. 

Spárga krémleves 

A recept 4 adagra:

Hozzávalók:

1 csokor zöld spárga 

1 db nagy krumpli 

2 evőkanál vaj 

1,5 liter víz 

2 dl főzőtejszín 

1 erőleves kocka 

Só, bors,  ízlés szerint 

Reszelt sajt 

4 szelet toast kenyér 

Elkészítés:

Egy leveses lábasba beleteszek 1 evőkanál vajat, amit megolvasztok. Majd beleteszem a fás résztől eltávolított és apróra felvágott spárgát a meghámozott, majd felkockázott burgonyát. Ezután megpárolom és fűszerezem sóval és borssal ízlés szerint. Majd hozzá adom a vizet, a leveskockát és a fűszereket . Majd ha felforrt, és a zöldségek megpuhultak, akkor hozzáadom a tejszint és a maradék 1 evőkanál vajat. Ezután utóízesítek, ha szükséges és botmixerrel  egyneműsitem.  Még egyszer felforralom és kész. Apró kockákra vágott toast kenyérrel és reszelt sajttal tálalom. 

Jó étvágyat kívánok.

Forrás: NewGourmetChef



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Elkezdődött  – a Fidesz szentesi csapata mindenkit vár egy tányér lecsóra!

kissferenc

Jövőhéten ismét rotyog Szentesen a lecsó 250 bográcsban 🍅🫑 a héten még lehet jelentkezni!

cs3_szerk5

McChicken®-t Erős Pistás majonézes szósszal és paprikás sajttal, illetve a Marhaburgert Erős Pistás szósszal és paprikás sajttal próbálhatják ki a csípős ízek kedvelői 🍔

cs3_endre

Magyaros csípős tekercs

cs3_admin

Karácsonyi zserbógolyó

cs3_admin

Ünnepi Halászlé

cs3_admin

Kocsonya

cs3_admin

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

cs3_admin

Birsalma kompót

cs3_admin