Gasztro

Húsvéti receptek

Megosztom veletek húsvéti klasszikus receptjeimet, amik egyszerűek, nagyon finomak és laktatóak.

Sonkatekercs és töltött tojás

A recept 4 adagra 

Hozzávalók

Sonkatekercs 12 tekercsre:

12 szelet sonka (gépsonka) 

 Besamelhez

5 dkg vaj,2dl tej 

3 púpos evőkanál liszt

A töltelékhez :

200 gramm majonézes torma,100 gramm camping sajt 

1 teáskanál só,1 teáskanál bors 

Elkészítés:

Először besamelt készítünk. Ehhez megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Amikor habosodni kezd, hozzáöntjük a tejet és felforraljuk folyamatos kevergetés mellett. A tejjel lehet szabályozni a sűrűséget. Ezután levesszük langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a majonézes tormát, a krémsajtot, majd sózzuk, borsozzuk és csomómentesre összedolgozzuk. Majd habzsákba tesszük és a szeletelt sonkák egyik felére egy csíkot kinyomunk. Ezután összetekerjük, s tálaljuk.

Töltött tojás/: 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók:

8 db főtt tojás 

A töltelékhez :

1 evőkanál majonéz ,2 evőkanál tejföl 

1 teás kanál mustár,1 csipet só,1 csipet bors 

1 csipet szerecsendió,4 dkg vaj 

Elkészítés:

A tojást 10 percig főzzük, majd lehűtjük. Mikor már langyos, akkor levesszük a tojások héját. Majd félbevágjuk és a sárgáját külön tálba tesszük. A tojások sárgáját összekeverjük a majonézzel, mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval és a szobahőmérsékletű vajjal. Majd a krémet habzsákba helyezzük és visszatöltjük a félbevágott tojásokba. 

Tálalás: 

Én salátaleveleken, majonézes burgonyasaláta alapra tálaltam a sonkatekercset és a tojást. 

Jó étvágyat. 

Húsvéti sonka ínyenceknek

A recept 2 adagra:

Hozzávalók:

víz

sonka

Elkészítés:

1.

Én mindig kötözött sonkát veszek. Megmosom és utána kb 2-3 órára hideg vízbe áztatom. Miután kiáztattam, felteszem főni egy fazékban. Ahány kiló a sonka, annyi órát kell főzni. Én általában tovább főzöm, mint két óra. Spéktű próbával ellenőrzöm, hogy meg főtt-e. Ha könnyen belemegy a tű, akkor kész.

Miután meg főtt, veszek ki a főző vízből és abban főzöm meg a tojásokat külön edényben.

A sonkát a fazékban a levében hagyom kihűlni. Ha kihűlt a hűtőszekrénybe annyi lével teszem be egy tálban, hogy ellepje, mert különben kiszárad. Másnap kiveszem a hűtőből és akkor veszem le a hálót róla és szeletelem fel.

2.

A paraszt sonkát  jól meg kell mosni a sótól. Azt tovább kell áztatni, hogy a só meg a füstös íz jó része kiázzon. Majd amikor  feltesszük főni, annak az első vízét le kell önteni, amikor felforrt, hogy ne legyen erős füst ízű. Újra felöntjük hideg vízzel és főzzük órákig – a sonka méretétől függően. Azt is tű próbával ellenőrizzük. A levében kell kihűteni és hűtőbe tenni ugyanúgy, mint a kötözött sonkát.

Ajánlás : 

Hús imádok ehetnek hozzá pár szelet finom házikolbászt és mustárt vagy majonézes tormát.

Jó étvágyat kívánok!

Forrás: NewGourmetChef

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Birsalma kompót

cs3_admin

A nagy melegben egy kellemes koktél: New Yorker

cs3_admin

A Karikó-féle Huncut szilva herceg lett az ország tortája.

Pászti Dániel

Itt a spárga szezon, két egyszerű recept

cs3_admin

Húsvéti kalács

cs3_admin

Vegán egytálétel

cs3_admin

Dobos József és a Dobostorta…

cs3_admin

Virsli mártogatós

cs3_admin

Karácsonyi Zserbógolyó

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább