Gasztro

Karácsonyi Zserbógolyó

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami egyszerű és nagyon gyorsan elfogy.

A recept 4 adagra 

Hozzávalók

30 dkg darált háztartási keksz 

30 dkg darált dió

30 dkg baracklekvár 

4 evőkanál porcukor

A bevonathoz:

20 dkg étcsokoládé 

1,5 evőkanál étolaj 

Elkészítés:

Az első lépés, hogy egy tálban összekeverjük a kekszet, a baracklekvárt és a diót és a porcukrot. Amikor formázhatóvá válik a massza, golyókat formázunk belőle. A mérete a golyóknak tetszés szerinti. Az elkészült golyókat hűtőbe tesszük és minimum 2 órát pihentetjük. A következő lépés, hogy a csokoládét apróra törve és az olajat hozzáadva vízgőzön olvasztjuk meg. Majd 2 óra elteltével a golyókat a csokiba mártjuk majd ismét a hűtőbe tesszük 1 órára, hogy megdermedjen.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Dobos József és a Dobostorta…

cs3_admin

Virsli mártogatós

cs3_admin

Ünnepi Halászlé

cs3_admin

Milyen bort fogyasszuk karácsonykor? – Ételpárosítások csongrádi borokkal

cs3_admin

Hortobágyi palacsinta

cs3_admin

Spagetti Carbonara

cs3_admin

Zöld spárga hollandi mártással

cs3_admin

Heti recept: Spárgakrémleves

cs3_admin

Görögdinnye krémleves

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább