Gasztro

Spagetti Carbonara

Kedves Látogatók! Megosztom veletek Nagymamám receptje alapján készített, gyermekkorom kedvenc tésztáját, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 4 adagra 

Hozzávalók

15 dkg húsos füstölt szalonna vagy sonka 

3 tojás 

2 dl habtejszín 

só, bors ízlés szerint 

60 dkg spagetti tészta

2 evőkanál zsír 

20 dkg parmezán sajt vagy más fajta ízlés szerint 

Elkészítés

A szalonnát kicsi kockákra vágom. A tojásokat a tejszínnel, borssal és a sóval habosra keverem. A szalonnakockákat forró serpenyőben a zsírral ropogósra sütjük. Közben raktunk fel sós és kevés zsiradékos vizet forrni. Ahogy felforr, beleteszem a spagettit és készre főzőm. Ahogy elkészült a szalonna, akkor rászedem a kész és leszűrt spagettit és összeforgatom. Ezután ráöntjük a tejszínes tojást és közepes tűzön krémesre főzzük és azonnal tálaljuk. Megszórhatjuk parmezán vagy egyéb más sajttal.  

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: NewGourmetShef

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Itt a spárga szezon, két egyszerű recept

cs3_admin

Húsvéti kalács

cs3_admin

Húsvéti receptek

cs3_admin

Vegán egytálétel

cs3_admin

Dobos József és a Dobostorta…

cs3_admin

Virsli mártogatós

cs3_admin

Karácsonyi Zserbógolyó

cs3_admin

Ünnepi Halászlé

cs3_admin

Milyen bort fogyasszuk karácsonykor? – Ételpárosítások csongrádi borokkal

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább