Térség

Elindult a Csongrád-Csanád megyei identitás erősítése

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 300 millió forint támogatást nyert az Európai Szociális Alapból a „Megyei identitás erősítése” című és TOP-5.3.2-17 kódszámú felhívás keretében.

„A Csongrád-Csanád Megyei identitás erősítése” című TOP-5.3.2-17-CS1-2020-00001 kódszámú projekt átfogó célja a megye településeinek, térségeinek közösségteremtő kezdeményezése és cselekvőképességének fejlesztése, a közösségi, térségi identitás erősítése az adott célterületen élő helyi lakosság körében. A megye térségében élő közösségek identitásának erősítésében kiemelt szerepet töltenek be a programok, rendezvények, melyek segítik a társadalmi aktivitás és együttműködés erősödését. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, mely vissza nem térítendő támogatás.

A Csongrád-Csanád Megye Önkormányzat Szentesen, a Kurca – Part Kalandparkban indította útjának rendezvénysorozatát, melyet Kormányos Sándor a Megyei Közgyűlés tagja nyitott meg.

A Garaboly Gasztro – és Kézműves Piac által a megye különböző termelői mutatták be a portékáikat, többek között a résztvevők kóstolhattak kecskesajtot, mézet, levendulatermékeket, tartósítószer mentes lekvárokat és szörpöket, ismerkedhettek gombásszal, üvegművessel, szappankészítővel, kézművesekkel, megcsodálhatták a gobleineket, festményeket.

A rendezvény alkalmával lehetőség nyílt közlekedésbiztonsági bemutató megtekintésére, illetve a lovas hagyományaink felelevenítésére.

A megjelenteknek alkalmuk nyílt fogászati szűrővizsgálatra, szájhigiéniás vizsgálatra, általános állapotfelmérésre, vérnyomás-és vércukor mérésre a SZOTE On Tour jóvoltából. Elsajátíthatták az elsősegélynyújtás és újraélesztés technikáit a Magyar Vöröskereszt munkatársai közreműködésével.

A rendezvényen Dohorné Kostyál Zsuzsanna, a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád-Csanád Megyei Igazgatója értéktári bemutatót tartott és hungarikum játszóházzal mutatkozott be a látogatóknak.

A színpadon a nap folyamán a megyei sportegyesületek közül a HIKO Alapítvány karate bemutatója, majd a Kiss Bálint Kötélugró Egyesület produkciója szórakoztatta a megjelenteket.

A délután második felében a Pengető Citerazenekar vonta be a közönséget a népi hagyományok világába, amelynek folytatásaként a Jövőnkért Néptáncegyüttes mutatott be Szilágysági, Gagybátori és Dél-Alföldi táncokat. A bemutató után, táncház keretében, a kicsik és nagyok is táncolhattak profi táncosokkal. A színpadi műsor Kabai Alex műsorával fejeződött be.

A Csongrád – Csanád Megyei Önkormányzat sok szeretettel várja a Kedves Érdeklődőket 2021. szeptember 10 – én, a programsorozat következő állomásán, Szegeden.

Ismerjük meg együtt megyénk településeinek sokszínűségét!

A projektet a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat valósítja meg 2021.01.01-2022.09.30 között.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kizártak egy politikust a Fideszből, mert a párt jelöltje ellen indul a választáson

Szabó Viktor

Pályázatok, játszóterek

Szabó Viktor

A Fidesz már nem számít Gémes László munkásságára

Szabó Viktor

Szabó Magda regényének dramatizált változatát mutatják be

Szabó Viktor

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor