Mindszent

Ünnepélyesen átadták Mindszent címerét

Szabó Ágnes és Pálinkó Bálint elkészítette Mindszent Város Címerét, amit július 2-án avattak fel.

A Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ falán elhelyezett Címerre pillantva eszünkbe juthatnak azok az értékek, amiket ez az alkotás jelképez:Az ekevas a földművelést, Mindszent lakóinak fő foglalkozását, a két hal pedig az alapító hét halászcsaládra utalva, a halászatot idézi. A szélesebb hullámvonalú ezüstpólya a kanyargó Tiszát, a keskenyebb a Kurcát jelenti, mint a város földrajzi adottságát a két folyó találkozásának színterét.

Az ünnepségen Zsótér Károly polgármester elmonda, hogy jó érzéssel tölti el, hogy mindig akad olyan vállalkozó szellemű egyén vagy civil szervezet, mely nemcsak tiszteli a múltat, de hajlandó az emlékezés érdekében tevőleges munkát is vállalni.

Pálinkó Mihály települési képviselő kifejtette, hogy a magyar ember inkább adni szeret, mint kapni. Elmondta, hogy a Mindszenten megszerzett emlékek sarkallták az adományozókat arra, hogy egy ilyen emlékkel – mint a most átadott Címer – gazdagítsák a települést. Köszönetét fejezte ki azért, hogy bár Mindszentről elszármaztak az alkotók, sosem feledték el a települést, ahol felnőttek.

Az elkészült műalkotás több ember munkája és adománya nyomán kerülhetett helyére. Külön köszönet illeti a Címer megalkotóit: Szabó Ágnest és Pálinkó Bálintot, valamint Póth Rolandot, aki a kivitelezési munkákat végezte!

Az ünnepségen közreműködtek a szentesi Horváth Mihály Gimnázium Irodalmi- Drámai- Média tagozatának diákjai.

Mindszent Város Önkormányzata

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Megújul a mindszenti kemping és a komp-kikötő környéke

cs3_admin

Két autó ütközött Mindszenten – egy személy megsérült

cs3_admin

A 12. MagyaRock Napja és Veterán Járművek találkozója Mindszenten

cs3_admin

Felavatták a felújított mindszenti Mindenszentek-templomot

cs3_admin

Felújították a mindszenti katolikus templomot

cs3_admin

Elkészültek a mindszenti bölcsőde látványtervei

cs3_admin

Egy kisbusz és egy személyautó csapódott árokba Mindszenten

cs3_admin

Első világháborús fotó- és emlékkiállítás nyílt Mindszenten

cs3_admin

Felavatták az Országzászló-emlékművet Mindszenten

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább