Gasztro

Zöld spárga hollandi mártással

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 4 adagra:

Hozzávalók:

1 csokor zöld spárga 

12 dkg vaj

2 darab tojás 

Só, bors/ cayenne bors / ízlés szerint 

2 evőkanál fehérbor 

4 dl víz 

Elkészítés:

Spárga : 

Egy lábasba teszem állítva az összekötözött és a fás résztől eltávolított egész spárgát. Majd hozzáöntöm a vizet, ami nem lepi el teljesen és megpárolom a spárgát. 

Hollandi mártás: 

A vajat felforraljuk és melegen tartjuk. A tojássárgáját elkeverjük a borral és vízgőz felett egy edényben állandó keverés mellett mártást készítek. Vigyázat a víz ne forrjon, mert a tojás kicsapódhat. Amikor levesszük a tűzről a vajat, óvatosan hozzáadjuk csepegtetve keverés közben.  Majd a főszerekkel ízesítem. 

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Spagetti Carbonara

cs3_admin

Heti recept: Spárgakrémleves

cs3_admin

Görögdinnye krémleves

cs3_admin

Csongrádi lebbencs tészta

cs3_admin

Gombakrémleves

cs3_admin

Sonkatekercs és töltött tojás Húsvétra

cs3_admin

Húsvéti sonka ínyenceknek

cs3_admin

Tejfölös Sárközi kalács

cs3_admin

Egy recept az ünnepre – Stroganoff csirke

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább