Gasztro

Görögdinnye krémleves

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc nyári leves receptemet, ami egyszerű, gyors és nagyon finom étel. 

A recept 4 adagra:

Hozzávalók:

2 szelet görögdinnye , 2 dl vörösbor/opcionális/,

2 evőkanél citromlé, 6 darab szegfűszeg 

2 teáskanál őrölt fahéj, 2 dl tejszín, 4 evőkanál kristálycukor 

1 csomag vaníliás cukor, 6 db szegfűszeg, 2 evőkanál rum, 3 dkg mazsola, 

Elkészítés:

Jól lehűtött görögdinnyéből karalábévájóval 20-30 db golyót vájunk és félretesszük a tálaláshoz. A többi dinnyét mag nélkül kikaparom a héjról. A dinnyehúst egy keverőtálba teszem majd hozzáadom a cukrot, citromlevet a vörösbort a fahéjat és a vaníliás cukrot és a tejszínt. Botmixerrel összekeverem. Ezután beleteszem a szegfűszeget. Amikor elkészülök vele akkor beteszem a hűtőbe 2-3 órára a dinnyegolyókkal és a rumba áztatott mazsolát. 

Tálalás : 

Tányérba teszünk levest, majd a dinnyegolyókat és a mazsolát. Lehet díszíteni tejszínhabbal, mazsolával és mentával. 

Jó étvágyat.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

McChicken®-t Erős Pistás majonézes szósszal és paprikás sajttal, illetve a Marhaburgert Erős Pistás szósszal és paprikás sajttal próbálhatják ki a csípős ízek kedvelői 🍔

cs3_endre

Magyaros csípős tekercs

cs3_admin

Karácsonyi zserbógolyó

cs3_admin

Ünnepi Halászlé

cs3_admin

Kocsonya

cs3_admin

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

cs3_admin

Birsalma kompót

cs3_admin

A nagy melegben egy kellemes koktél: New Yorker

cs3_admin

A Karikó-féle Huncut szilva herceg lett az ország tortája

Pászti Dániel