Gasztro

Tejfölös Sárközi kalács

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű és nagyon finom, s fél órán belül elkészíthető.

A recept 4 adagra: 

Hozzávalók kalácshoz: 

0,5 kg liszt / szobahőmérsékletű

3 dkg élesztő 

3dl tej 

1 evőkanál cukor 

késhegynyi só 

5 dkg margarin 

 Hozzávalók a szószhoz : 

10 dkg zsír 

15 dkg tejföl 

só, bors ízlés szerint 

Elkészítés kalács: 

A hozzávalókat bedagasztom. Akkor lesz jó, ha kicsit keményebb a tészta, majd dió nagyságú tészta darabokat vékony csíkokra sodrom. Majd összefogom a két végét, hogy kerek legyen. Majd 180 fokos sütőben megsütöm. körülbelül 45-55 perc, de sütőkészülék válogatja. Érdemes sűrűbben ránézni. Akkor jó, ha aranybarna lesz a külseje és belül szép kalácsos.   

Elkészítés szósz: 

Felmelegítem a zsírt és hozzáadom a tejfölt, a sót és a borsot. 

Tanácsok: 

Én a szószt mindig melegen / nem forrón / tálalom.  És fekete borsszemekkel tálalom. 

Jó étvágyat kívánok.  

Forrás: NewGourmetChef

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hortobágyi palacsinta

cs3_admin

Spagetti Carbonara

cs3_admin

Zöld spárga hollandi mártással

cs3_admin

Heti recept: Spárgakrémleves

cs3_admin

Görögdinnye krémleves

cs3_admin

Csongrádi lebbencs tészta

cs3_admin

Gombakrémleves

cs3_admin

Sonkatekercs és töltött tojás Húsvétra

cs3_admin

Húsvéti sonka ínyenceknek

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább