Sport

Gondban az FC Barcelona

Ronald Koeman az együttes szombati, bajnoki mérkőzése előtt kiemelte: szívesen szerződtetne új játékosokat, de ezzel meg kell várnia, hogy két hét múlva kit választanak meg a klub első emberének.

– Az lenne az ideális, ha mihamarabb meg lehetne választani az új elnököt, mert így több időnk jutna a tárgyalásokra. Fontos lenne, hogy sürgősen kapjunk némi erősítést, mert szeretnénk egy jobb keretet. A mérkőzéseken hatékonyabban kellene játszanunk, az edzéseken pedig a posztonkénti versenyhelyzetet kellene élesebbé tennünk.

Az 57 éves holland szakember hozzátette: sok oka van annak, miért lenne szükség új játékosokra, de megérti és elfogadja a klub helyzetét, ha a téli átigazolási időszakban erre mégsem lesz lehetőségük. Ebben az esetben várnak nyárig az erősítésekkel.

Koeman sérülés miatt nem számíthat a hosszabb időre kidőlt Ansu Fati, Gerard Piqué, Philippe Coutinho és Sergi Roberto játékára, míg Clément Lenglet eltiltás miatt nem szerepelhet szombaton Granadában. A Barcelona egy hét alatt három idegenbeli mérkőzést játszik, ebből kettőt – az Huesca és az Athletic Bilbao vendégeként – már megnyert.

A holland edző szerint a bajnoki címért zajló versenyfutásban több vereséget már nem engedhetnek meg maguknak, ami „nagy nyomást” helyez a csapatára.

A La Ligában éllovas Atlético Madrid úgy előzi meg két ponttal a második helyezett Real Madridot, valamint héttel a harmadik Barcelonát, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisainál. A katalánok a bajnokságban 17 mérkőzésen 31 pontot szereztek, kilenc győzelem mellett négy döntetlenjük van, és már négyszer kikaptak.

A Barcelona ráadásul a Bajnokok Ligája-csoportjában – melyben ellenfele volt a Ferencváros is – 2006 után először nem tudott elsőként végezni, és a nyolcaddöntő slágerpárosításában, majd az előző BL-idényben döntős, a napokban edzőváltáson átesett Paris Saint-Germainnel találkozik.

Forrás: Fc Barcelona/facebook fotó: Wikopedia



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Dobogón végeztek a szentesi úszók Vásárhelyen!

Szabó Viktor

Magabiztos győzelem Koszovó ellen

Szabó Viktor

Meccsnap: Szoboszlaiék történelmi mérkőzéssel folytathatják pazar sorozatukat

Szabó Viktor

A Szentes egy góllal győzött a Pécs ellen

Szabó Viktor

Győzelemmel folytatódott a veretlenségi sorozat

Szabó Viktor

Péntek este mindenkinek a stadionban vagy a TV előtt a helye! Hajrá, magyarok!

Szabó Viktor

Szentesi versenyzőnek is szurkolhatunk az egyiptomi Parafekvenyomó Világkupán

Szabó Viktor