Tech

Indul az új generációs Telekom IPTV tesztelése

A fejlesztőket, a műszaki személyzet tagjait és saját dolgozóit követően előfizetőinek egy részét is bevonja új generációs IPTV szolgáltatásának tesztelésébe a Magyar Telekom. A cég a várakozások szerint idén tavasszal indíthatja el az Ericssonból kivált MediaKind által fejlesztett, teljesen felhőalapú MediaFirst platformra épülő új szolgáltatás nagyképernyős bevezetését, mely az ígéretek szerint a kor igényeinek minden szempontból megfelelőbb csomagot kínál majd az előfizetők számára.

A kereskedelmi bevezetésig elvégzendő utolsó simítások részeként a szolgáltató a napokban e-mailben keresett meg több ezer, bizonyos feltételeknek megfelelő meglévő előfizetőt, akiket az új platform nyitott tesztelésére hívott meg. Az ügyfelek kiválasztása, megkeresése során fontos szempont volt, hogy azok csak bizonyos körzetekben, városokban lakhatnak, így Budapest bizonyos kerületei, részei mellett egyelőre Pécsen nyílik csak lehetőség a tesztelésre. 

A tesztre jelentkezni a szolgáltató erre a célra létrehozott felületén lehet, ahol részletes információk találhatók a feltételekről és a rendszer bizonyos képességeiről. Így a teszszolgáltatás határozott idejű, legalább egy, de legfeljebb három hónapra szóló szerződéssel (szerződéskiegészítéssel) jön létre, a szerződéses időszak alatt az ügyfélnek havi 2000 Ft-ot kell fizetnie a “Teszt Szuper Családi HD” díjcsomagért, melynek csatornakínálata megegyezik a kereskedelmi forgalomban lévő “IPTV Szuper Családi HD 202009” díjcsomaggal. A tesztszolgáltatás részeként a Telekom ingyenesen elérhetővé teszi az ügyfelek számára a Love Nature nevű természetcsatornát 4K felbontásban.

A teszt részeként az ügyfél részére egy, de legfeljebb három új generációs, 4K-képes beltéri egységet biztosít a szolgáltató, mely a weboldalon szereplő leírás szerint kezeli az Android TV appokat, azaz már induláskor ott lehetnek a platformon olyan népszerű alkalmazások vagy kliensek, mint a YouTube, a Spotify, a Kodi, a Plex, az HBO GO/MAX, a VLC vagy a Vimeo.

Az előfizetői tesztre a Telekom legfeljebb ezer felhasználót vesz fel, a tesztelők felé pedig kifejezett elvárás a rendszeres visszajelzés küldése, a szolgáltató telefonos vagy e-mailes megkeresése alapján. A szolgáltatás végleges formáját és funkciókínálatát a részben a tesztelőktől érkező visszajelzések alapján alakítja ki a Telekom.

Az új rendszer bizonyos elemeit egyébként már tavaly elérhetővé tette a Telekom, így az említett MediaFirst dolgozik a kis kijelzőkre fejlesztett Telekom TV GO platform mögött is. A platformváltás az előzetes terveknek megfelelően fokozatos lesz, így a meglévő nagyjából 900 ezer IPTV előfizetőnél lévő nagyságrendileg 1,3 millió előző generációs set-top box cseréje több lépcsőben zajlik majd Csongrádon is.

Forrás: Telekom

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Lakott terület felett csak korlátozottan használhatók a drónok

cs3_admin

Itthon harminc éve ezen a napon indult az első mobilhálózat

cs3_admin

Itthon is rendelhető lesz az új elektromos Dacia

cs3_admin

Október 13-án mutatkoznak be az új iPhone-ok

cs3_admin

Elkészült az egy szájmaszkról készült legkimerítőbb elemzés

cs3_admin

Androidon használ Firefoxot? Mielőbb frissítsen a 79-es verzióra!

cs3_admin

Fenyegetőzik a Facebook, hogy lekapcsolja Európát szolgáltatásairól

cs3_admin

Videojátékosok figyelem: súlyos adatszivárgás történhetett az Activisionnél, azonnali jelszócsere javasolt!

cs3_admin

Szerdán végre kiderülhet a PlayStation 5 ára

Endre Araczki

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább