Tech

Indul az új generációs Telekom IPTV tesztelése

A fejlesztőket, a műszaki személyzet tagjait és saját dolgozóit követően előfizetőinek egy részét is bevonja új generációs IPTV szolgáltatásának tesztelésébe a Magyar Telekom. A cég a várakozások szerint idén tavasszal indíthatja el az Ericssonból kivált MediaKind által fejlesztett, teljesen felhőalapú MediaFirst platformra épülő új szolgáltatás nagyképernyős bevezetését, mely az ígéretek szerint a kor igényeinek minden szempontból megfelelőbb csomagot kínál majd az előfizetők számára.

A kereskedelmi bevezetésig elvégzendő utolsó simítások részeként a szolgáltató a napokban e-mailben keresett meg több ezer, bizonyos feltételeknek megfelelő meglévő előfizetőt, akiket az új platform nyitott tesztelésére hívott meg. Az ügyfelek kiválasztása, megkeresése során fontos szempont volt, hogy azok csak bizonyos körzetekben, városokban lakhatnak, így Budapest bizonyos kerületei, részei mellett egyelőre Pécsen nyílik csak lehetőség a tesztelésre. 

A tesztre jelentkezni a szolgáltató erre a célra létrehozott felületén lehet, ahol részletes információk találhatók a feltételekről és a rendszer bizonyos képességeiről. Így a teszszolgáltatás határozott idejű, legalább egy, de legfeljebb három hónapra szóló szerződéssel (szerződéskiegészítéssel) jön létre, a szerződéses időszak alatt az ügyfélnek havi 2000 Ft-ot kell fizetnie a “Teszt Szuper Családi HD” díjcsomagért, melynek csatornakínálata megegyezik a kereskedelmi forgalomban lévő “IPTV Szuper Családi HD 202009” díjcsomaggal. A tesztszolgáltatás részeként a Telekom ingyenesen elérhetővé teszi az ügyfelek számára a Love Nature nevű természetcsatornát 4K felbontásban.

A teszt részeként az ügyfél részére egy, de legfeljebb három új generációs, 4K-képes beltéri egységet biztosít a szolgáltató, mely a weboldalon szereplő leírás szerint kezeli az Android TV appokat, azaz már induláskor ott lehetnek a platformon olyan népszerű alkalmazások vagy kliensek, mint a YouTube, a Spotify, a Kodi, a Plex, az HBO GO/MAX, a VLC vagy a Vimeo.

Az előfizetői tesztre a Telekom legfeljebb ezer felhasználót vesz fel, a tesztelők felé pedig kifejezett elvárás a rendszeres visszajelzés küldése, a szolgáltató telefonos vagy e-mailes megkeresése alapján. A szolgáltatás végleges formáját és funkciókínálatát a részben a tesztelőktől érkező visszajelzések alapján alakítja ki a Telekom.

Az új rendszer bizonyos elemeit egyébként már tavaly elérhetővé tette a Telekom, így az említett MediaFirst dolgozik a kis kijelzőkre fejlesztett Telekom TV GO platform mögött is. A platformváltás az előzetes terveknek megfelelően fokozatos lesz, így a meglévő nagyjából 900 ezer IPTV előfizetőnél lévő nagyságrendileg 1,3 millió előző generációs set-top box cseréje több lépcsőben zajlik majd Csongrádon is.

Forrás: Telekom



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Megbolondult a Facebook, akaratlanul is ismerősnek jelölt másokat

Szabó Viktor

Elon Musk: a Twitter irányítása “fájdalmas”

cs3_admin

Csökkentek a PC-kiszállítások a világon az első negyedévben

cs3_admin

Megjelent a ChatGPT-4

cs3_admin

Mobil elektromosgépjármű-töltőállomást mutattak be

cs3_admin

Látványos bolygóegyüttállás lesz a jövő héten

tk_arpad

2,1 millió forintos cuki új villanyautó a Magyarországon is jelen lévő kínai gyártótól

Pászti Dániel

Vége a Netflix jelszómegosztásának?

cs3_admin

Mérföldkőhöz ért a SpaceX műholdas internete

cs3_admin