Gasztro

Brassói Aprópecsenye – klasszikus

A recept:

Hozzávalók 4 személyre:

1kg csont nélküli karaj 

1,5 kg burgonya 

8 gerezd fokhagyma 

Só, bors majoránna 

15 dkg sertés zsír vagy olaj 

Elkészítés :

 Felkockázom a húst (a csont nélküli karajt). A burgonyát kockára vágom. Majd bő olajban megsütöm a krumplit. Ezalatt 2-3 ek olajban 8 gerezd szeletre vágott fokhagymával megpirítom a húst, míg levet nem enged, majd kb 15 percig puhára párolom, majd zsírjára sütöm. közben megszórom majoránnával, sózom, borsozom.

Ezalatt pont megsül a krumpli, amit szűrő szedőkanállal, papírszalvétával kibélelt tálba teszek. Amikor kész a hús, hozzákeverem a sült krumplit és még 2 percig együtt pirítom. Frissen, kovászos uborkával vagy vegyes savanyúsággal tálalom.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Zöld spárga hollandi mártással

cs3_admin

Heti recept: Spárgakrémleves

cs3_admin

Görögdinnye krémleves

cs3_admin

Csongrádi lebbencs tészta

cs3_admin

Gombakrémleves

cs3_admin

Sonkatekercs és töltött tojás Húsvétra

cs3_admin

Húsvéti sonka ínyenceknek

cs3_admin

Tejfölös Sárközi kalács

cs3_admin

Egy recept az ünnepre – Stroganoff csirke

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább