Gasztro

Hortobágyi palacsinta

Kedves Látogatók! Megosztom veletek egyik kedvenc meleg előétel receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes és finom. 

A recept 12 adagra 

40 dkg csirkemell, de lehet 40 dkg sertéscomb vagy 40 dkg borjúcomb 

1 darab vöröshagyma 

1 db zöld paprika ,1 db paradicsom , 3 ek. olaj 

2 tk fűszer pirospaprika ,15 dkg liszt 

4 szál petrezselyem 

Só, bors izlés szerint 

Hozzávalók 12 darab  palacsintához:

15 dkg finomliszt ,2 db tojás ,1 mokkáskanál só 

3 evőkanál étolaj 

3 dl tej és/ vagy szénsavas ásványvíz, esetleg szóda 

Elkészítés:

Palacsinta: 

Egy mélyebb edénybe beletesszük a lisztet, a sót, a tojást és az étolajat, majd habverő használatával, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejet vagy az ásványvizet, esetleg a szódát. Mikor megfelelő állagú / nem túl folyékony és nem is túl sűrű / akkor pihentetjük pár percet. Közben előkészítjük a serpenyőt, és vékony palacsintákat sütünk.

Töltelék:

A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, elnegyedeljük.

A hagymát 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, tűzön megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk /max 30 perc/.

Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.

Megtöltjük a palacsintákat, s tálalásnál a tetejét meglocsoljuk  a paprikás szósszal és tejföllel.

Jó étvágyat kívánok!

Recept: Szeremlei Győző, fotó: Vidovics Ferenc

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Mit főzzek ma? – Ratatouille

cs3_admin

Mit főzzek ma? – Csirkefalatok joghurtos bundában

cs3_admin

Mit főzzek ma? – Lecsós csirkemell

cs3_admin

Jávai jeges kávé

cs3_admin

Tonhal roston

cs3_admin

Sült kacsamell

cs3_admin

Húsvéti sonka ínyenceknek

cs3_admin

Sonkatekercs és töltött tojás Húsvétra

cs3_admin

Egy csongrádi gasztroblogger az index címoldalán

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább