Koronavírus Sport

Olaszország: visszatérhetnek a szurkolók a lelátókra

Távolságtartási szabályokkal, korlátozott számban, de akár több tízezren lehetnek az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) meccsein egy, a helyi kormány előtt lévő tervezet alapján.

Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) benyújtott a kormány elé egy tervezetet a higiéniai és biztonsági protokoll lazításáról, ami alapján a szeptember 19-én induló új szezon elejétől, a távolságtartási szabályok maximális betartásával, a stadionok férőhelyeinek 30 százalékát újra szurkolók foglalhatják el. Belépni a mérkőzésekre kizárólag lázmérést követően, maszkban lehetne – számolt be róla a dpa hírügynökség alapján a Sportschau

A nézőket a szektorokban úgy helyeznék el, hogy kizárják nagyobb tömegek kialakulását, az emberek vegyülését. A milánói San Siróban például 26 ezren foglalhatnának helyet. 

Mindeközben más európai országokban is enyhítenek a szabályokon:  Franciaországban meccsenként 5000-en már beléphetnek a stadionokba. Törökországban októbertől – az olasz rendszerhez hasonlóan – a férőhelyek 30 százalékára adnak majd el tiketteket. Ausztriában szeptember 11-től a hazai szurkolókat már beengedik a mérkőzésekre, de összesen 10 ezren tartózkodhatnak majd a találkozók helyszínein. 

Igazán meghökkentő intézkedést terveznek Hollandiában: amellett, hogy a nézők maszkban, és a helyi önkormányzatok által megszabott létszámban vehetnének részt az összecsapásokon, tilos lenne a lelátón az éneklés. Szurkolni persze máshogy is lehet, mindenesetre ez az elképzelés vélhetően nem sok helyen került szóba eddig a világon.

Forrás: Nemzetisport

Kép: Juvefc.com



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Magabiztos győzelem Koszovó ellen

Szabó Viktor

Meccsnap: Szoboszlaiék történelmi mérkőzéssel folytathatják pazar sorozatukat

Szabó Viktor

A Szentes egy góllal győzött a Pécs ellen

Szabó Viktor

Győzelemmel folytatódott a veretlenségi sorozat

Szabó Viktor

Péntek este mindenkinek a stadionban vagy a TV előtt a helye! Hajrá, magyarok!

Szabó Viktor

Szentesi versenyzőnek is szurkolhatunk az egyiptomi Parafekvenyomó Világkupán

Szabó Viktor

Parádés hazai győzelmet aratott a Metalcom Szentes

Szabó Viktor

70 évesen is a világ legjobbjai között úszott a csongrádi Tari László

Szabó Viktor

Első helyet szereztek és továbbjutottak a szentesi Zsoldos női focistái

Szabó Viktor