Koronavírus Sport

Olaszország: visszatérhetnek a szurkolók a lelátókra

Távolságtartási szabályokkal, korlátozott számban, de akár több tízezren lehetnek az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) meccsein egy, a helyi kormány előtt lévő tervezet alapján.

Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) benyújtott a kormány elé egy tervezetet a higiéniai és biztonsági protokoll lazításáról, ami alapján a szeptember 19-én induló új szezon elejétől, a távolságtartási szabályok maximális betartásával, a stadionok férőhelyeinek 30 százalékát újra szurkolók foglalhatják el. Belépni a mérkőzésekre kizárólag lázmérést követően, maszkban lehetne – számolt be róla a dpa hírügynökség alapján a Sportschau

A nézőket a szektorokban úgy helyeznék el, hogy kizárják nagyobb tömegek kialakulását, az emberek vegyülését. A milánói San Siróban például 26 ezren foglalhatnának helyet. 

Mindeközben más európai országokban is enyhítenek a szabályokon:  Franciaországban meccsenként 5000-en már beléphetnek a stadionokba. Törökországban októbertől – az olasz rendszerhez hasonlóan – a férőhelyek 30 százalékára adnak majd el tiketteket. Ausztriában szeptember 11-től a hazai szurkolókat már beengedik a mérkőzésekre, de összesen 10 ezren tartózkodhatnak majd a találkozók helyszínein. 

Igazán meghökkentő intézkedést terveznek Hollandiában: amellett, hogy a nézők maszkban, és a helyi önkormányzatok által megszabott létszámban vehetnének részt az összecsapásokon, tilos lenne a lelátón az éneklés. Szurkolni persze máshogy is lehet, mindenesetre ez az elképzelés vélhetően nem sok helyen került szóba eddig a világon.

Forrás: Nemzetisport

Kép: Juvefc.com

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

809 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt hat krónikus beteg

cs3_admin

Hétfőtől életbe lépnek a már bejelentett, új védelmi intézkedések

cs3_admin

941 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt hat idős, krónikus beteg

cs3_admin

Bánhidi Bence a Pick Szeged játékosa koronavírusos – üzent a szurkolóknak

cs3_admin

Megszenvedett a továbbjutásért a MOL Vidi

cs3_admin

Kiállítják Budapesten a BL-, az El- és a Szuperkupát

cs3_admin

710 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt kilenc krónikus beteg

cs3_admin

Minden tanár, aki iskolában betegedett meg, teljes összegű táppénzben részesül

cs3_admin

A Fradi megverte a Dinamo Zagrebet a BL-ben!

Endre Araczki

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább