Szentes

10 éves a Kanálgép zenekar

A Kanálgép zenekar idén ünnepli megalakulásának tizedik évfordulóját. Ez idő alatt rengeteg élményben volt része a tagoknak, akik az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél szolgálnak. Sokáig feldolgozásokat adtak elő, idén azonban megjelent első stúdióalbumuk „Mennek a lányok” címmel, ami az általuk írt dalokat tartalmazza. Céljuk, hogy minél szélesebb körben szórakoztassák közönséget – legyenek azok katonák vagy civilek – és persze saját magukat – írta a honvedelem.hu.

A Kanálgép együttes 2010 őszén alakult, amikor a két alapító tagban, Pesti István főhadnagyban és Beregszászi László főtörzsőrmesterben megfogalmazódott annak igénye, hogy korábbi amatőrként szerzett tapasztalatikra építve, ismét zenekarban játszhassanak. Azóta Lantos Lehel hadnagy és Lakatos Krisztián tizedes csatlakozásával érték el a jelenlegi formációt.

A zenekar kétszer kapott elismerést a Magyar Kultúra Napja alkalmából, sőt, missziókba is hívták őket fellépni. Egyik legnagyobb élményük az EUFOR kontingens által Szarajevóban rendezett Magyar Naphoz kötődik.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

A szentesi Bertók Róbert az ökölvívók új szövetségi kapitánya

cs3_admin

Államtitkári látogatás a szentesi színházban

cs3_admin

Összehordott szemét égett Szentesen

cs3_admin

Apa és kiskorú gyermeke sérült meg, amikor felborultak autójukkal Szentesnél

cs3_admin

A hétvégén rendezik meg a XVII. Diapolo Kupát Szentesen

cs3_admin

Letartóztatták a szentesi nő feltételezett gyilkosát

cs3_admin

Miből lesz a cserebogár, avagy egy kis gólya születése

cs3_admin

Szalmabála égett Szentesen

cs3_admin

Átadta az olasz hatóság Magyarországnak a szentesi nő megölésével gyanúsított férfit

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább