Szentes

10 éves a Kanálgép zenekar

A Kanálgép zenekar idén ünnepli megalakulásának tizedik évfordulóját. Ez idő alatt rengeteg élményben volt része a tagoknak, akik az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél szolgálnak. Sokáig feldolgozásokat adtak elő, idén azonban megjelent első stúdióalbumuk „Mennek a lányok” címmel, ami az általuk írt dalokat tartalmazza. Céljuk, hogy minél szélesebb körben szórakoztassák közönséget – legyenek azok katonák vagy civilek – és persze saját magukat – írta a honvedelem.hu.

A Kanálgép együttes 2010 őszén alakult, amikor a két alapító tagban, Pesti István főhadnagyban és Beregszászi László főtörzsőrmesterben megfogalmazódott annak igénye, hogy korábbi amatőrként szerzett tapasztalatikra építve, ismét zenekarban játszhassanak. Azóta Lantos Lehel hadnagy és Lakatos Krisztián tizedes csatlakozásával érték el a jelenlegi formációt.

A zenekar kétszer kapott elismerést a Magyar Kultúra Napja alkalmából, sőt, missziókba is hívták őket fellépni. Egyik legnagyobb élményük az EUFOR kontingens által Szarajevóban rendezett Magyar Naphoz kötődik.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Nemsokára indul az új évad a szentesi a Tóth József Színház és Vigadóban

cs3_admin

Kerékpárost ütött el egy autó Szentesen

cs3_admin

Személyautó csapódott fának a 45-ös főúton Szentesnél

cs3_admin

Négyen sérültek meg, amikor két autó ütközött Szentesnél

cs3_admin

Lendületességet hozna a HMG életébe az új igazgató Sipos Kitti

cs3_admin

Kerékpáros sérült meg, amikor autó elé hajtott Szentesen

cs3_admin

Árokba hajtott, majd a sínek mellett oldalára borult egy autó Szentesnél

cs3_admin

Eltűnés miatt keresik Csáki Lászlót

cs3_admin

Három személyt szállítottak kórházba, amikor két autó ütközött Szentesen

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább