Gasztro

Sült kacsamell

Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű és nagyon finom étel.

A recept 2 adagra

 A hozzávalók:

 2 db ( 40-50dkg)  kacsamell, só (és egyéb fűszerek ízlés szerint ), mi csak sóztuk,

 3 evőkanál zsiradék 

12 dkg barnarizs

1 ek. liszt

50 dkg gomba

1 db lilahagyma

1 dl tejszín

 Elkészítés: 

A két darab kacsamellet megsózom és borsozom.

A kacsa:

A két darab kacsamellet megsózom és 1 napig állni hagyom. A sütés napján egy tapadásmentes kis serpenyőbe helyezem bőrével lefelé és hirtelen zsírjára sütöm pár perc alatt, megfordítom, a másik felére is kérget sütök, majd fedő alatt 1 dl vizet hozzáadva párolom 30 percet, majd a fedőt eltávolítva pirosra sütöm. Amint elkészült tálalom.

A köret:

Barnarizs:

A barnarizst 1:3 arányú vízzel puhára főzöm sós vízben. Ez kicsit hosszabb időt vesz igénybe, mint a fehérrizsnél, kb 30 percet kell rá szánni. Finom és egészségesebb verzió.

Gomba mártás:

A hagymát és a gombát aprítógéppel finomra aprítom külön-külön. Először a hagymát üvegesre pirítom, majd hozzáadom a gombát, sózom, borsozom. Fedő alatt párolom 10-15 percet, majd a végén hozzáadom a tejszínt, s további 2-3 percet folyamatos kevergetés mellett készre főzőm.

Forrás: gourmetchef.blog.hu

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Mit főzzek ma? – Csirkefalatok joghurtos bundában

cs3_admin

Mit főzzek ma? – Lecsós csirkemell

cs3_admin

Jávai jeges kávé

cs3_admin

Tonhal roston

cs3_admin

Húsvéti sonka ínyenceknek

cs3_admin

Sonkatekercs és töltött tojás Húsvétra

cs3_admin

Egy csongrádi gasztroblogger az index címoldalán

cs3_admin

Barbecue pontyfilé

cs3_admin

Aszalt szilvás, olajbogyós csirkemell

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább