Gasztro

Húsvéti sonka ínyenceknek

A recept 2 adagra:

Hozzávalók:

víz

sonka

Elkészítés:

1.

Én mindig kötözött sonkát veszek. Megmosom és utána kb 2-3 órára hideg vízbe áztatom. Miután kiáztattam, felteszem főni egy fazékban. Ahány kiló a sonka, annyi órát kell főzni. Én általában tovább főzöm, mint két óra. Spéktű próbával ellenőrzöm, hogy meg főtt-e. Ha könnyen belemegy a tű, akkor kész.

Miután meg főtt, veszek ki a főző vízből és abban főzöm meg a tojásokat külön edényben.

A sonkát a fazékban a levében hagyom kihűlni. Ha kihűlt a hűtőszekrénybe annyi lével teszem be egy tálban, hogy ellepje, mert különben kiszárad. Másnap kiveszem a hűtőből és akkor veszem le a hálót róla és szeletelem fel.

2.

A paraszt sonkát  jól meg kell mosni a sótól. Azt tovább kell áztatni, hogy a só meg a füstös íz jó része kiázzon. Majd amikor  feltesszük főni, annak az első vízét le kell önteni, amikor felforrt, hogy ne legyen erős füst ízű. Újra felöntjük hideg vízzel és főzzük órákig – a sonka méretétől függően. Azt is tű próbával ellenőrizzük. A levében kell kihűteni és hűtőbe tenni ugyanúgy, mint a kötözött sonkát.

Ajánlás : 

Hús imádok ehetnek hozzá pár szelet finom házikolbászt és majonézes tormát.

Jó étvágyat kívánok.

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Mit főzzek ma? – Csirkefalatok joghurtos bundában

cs3_admin

Mit főzzek ma? – Lecsós csirkemell

cs3_admin

Jávai jeges kávé

cs3_admin

Tonhal roston

cs3_admin

Sült kacsamell

cs3_admin

Sonkatekercs és töltött tojás Húsvétra

cs3_admin

Egy csongrádi gasztroblogger az index címoldalán

cs3_admin

Barbecue pontyfilé

cs3_admin

Aszalt szilvás, olajbogyós csirkemell

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább