Térség

Tájékoztató a GYES, GYET, GYED folyósításának időpontjairól

Newborn baby feet in mother hands closeup

Tájékoztató az 59/2020. (III. 23.) Kormányrendeletben foglalt gyermekgondozási díjra, gyermekgondozást segítő ellátásra és gyermeknevelési támogatásra való jogosultság meghosszabbításából adódó folyósításáról.

A tájékoztatás szerint a csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj folyósítására a megszokott rendben, a tárgyhónapot követő első, második és harmadik munkanapokon fog sor kerülni.

Azon gyermekgondozási díjak folyósítására, melyek a veszélyhelyzet kihirdetésére tekintettel, a Kormány 59/2020. (III. 23.) Korm. rendelete (továbbiakban: Korm. rendelet) alapján kerültek meghosszabbításra, különbözet formájában 2020. április 3-án kerül sor.

Így azon biztosítottak, akiknek a gyermekgondozási díjra való jogosultsága a veszélyhelyzet kihirdetésekor, azaz 2020. március 11-én, vagy azt követően szűnt meg – külön kérelem nélkül – két külön utalással kapják meg a március hónapra járó ellátás összegét.

Az egyik utalás a gyermekgondozási díj eredeti (gyermek két éves kora) időpontjáig járó összeget tartalmazza, míg a másik utalás a fennmaradó időszakra (március 31-éig) tartalmazza a gyermekgondozási díj összegét.

Azon személyek részére, akiknek a GYES-GYET folyósítása 2020. március 11-én vagy ezt követően szűnt meg, a veszélyhelyzet idejére ezen ellátások – külön kérelem nélkül – továbbfolyósításra kerülnek. A 2020. március 11-31. közötti időszakra az utalás 2020. április 6-án történik, amely a bankszámlákon 2020. április 7-én kerül jóváírásra, a postai úton továbbított ellátásokat pedig 2-3 nap múlva kézbesítik a jogosultak részére.

Ezen ellátások folyósítása a továbbiakban a családtámogatási ellátások folyósítására vonatkozó szabályok szerint történik.

Azon ügyfelek esetében, akik 2020. március 11-e után GYES-t igényeltek – azonban a Korm. rendeletben foglalt rendelkezések alapján meghosszabbított GYED-re váltak jogosulttá – a már megállapításra került GYES ellátás hivatalból visszavonásra kerül.

Felhívjuk a figyelmet, hogy ugyanazon gyermek után csak egyfajta ellátást lehet megállapítani és folyósítani.

Forrás: Magyar Államkincstár Központ



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor

Szentesre és Csongrádra is markáns lehűlés érkezik

Szabó Viktor

Boldog új évet, Cs3.hu Család!

Szabó Viktor