Belföld Koronavírus

További repülőgépek érkeznek védőfelszereléssel Magyarországra

További repülőgépek érkeznek védőfelszereléssel – overallokkal, maszkokkal, lélegeztető gépekkel – Magyarországra a következő napokban – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

    Dömötör Csaba elmondta: bár eddig sikerült elkerülni a koronavírussal megfertőződött emberek számának ugrásszerű növekedését, előfordulhat, hogy a csoportos megbetegedések szakaszából a tömeges megbetegedések szakaszába lép az ország, ezért az a cél, hogy nagyobb terhelés esetén is legyen elegendő védőfelszerelés Magyarországon.
    Ennek érdekében nemcsak kész termékek, hanem gyártóeszközök is érkeznek, amelyek lehetővé teszik a magyarországi gyártást – tette hozzá.
    Közölte, hogy a védőfelszerelések kiosztásakor azt veszik figyelembe, hol mekkora nagyságrendű a megbetegedés, mekkora a meglévő készletek nagysága, és hány orvosnak, ápolónak kell védőeszközt biztosítani.
    Az államtitkár beszélt arról is, hogy a fertőzöttekről és az elhunytakról közölt részletesebb adatok felhívják a figyelmet arra, melyek a legveszélyeztetettebb csoportok. Az idősebbeket arra kérte, hogy lehetőség szerint maradjanak otthon, és a 9-12 óra közötti engedélyezett időben is csak végső esetben – ha sem családtag, sem az önkormányzat nem tud nekik segíteni – menjenek vásárolni.
    Dömötör Csaba a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a járvány elleni védekezésre fordítható uniós forrásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy Magyarország a 2014-2020-as keret szinte száz százalékát lekötötte, a szerződések felbontása pedig még nagyobb gazdasági kárt okozna, ezért Magyarországnak – és több mint tíz másik uniós tagországnak – nem segítség az az intézkedés, hogy a ciklus pénzügyi tervében szereplő pénzeket fel lehet használni a járvány elleni védekezésre is.
    Más források, például az Európai Szociális Alap forrásainak mozgósítására lenne szükség, és lehetővé kellene tenni, hogy minden régióban igénybe lehessen venni az uniós pénzeket – mondta az államtitkár.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Orbán Viktor: a magyar szabadság őrtüzeinek fénye ma is messzire látszik

Szabó Viktor

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Szabó Viktor

Németh Szilárd: februárban is a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és a földgázt Európában

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Sulyok Tamás a nyugalmát át tudja adni mindannyiunknak; Donald Trump a béke elnöke

Szabó Viktor

Sulyok Tamás: a jogállamot kívánom képviselni

Szabó Viktor

Elsöprő erővel győzne a Fidesz–KDNP, ha ma tartanák a választásokat

Szabó Viktor

Varga Mihály: újabb 30 milliárd forintnyi, korábban blokkolt uniós forrás érkezett Magyarországra

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább