Térség

Nőtt a Csongrád megyei vállalkozások árbevétele

A Csongrád megyei székhelyű, kettős könyvvitelt vezető vállalkozások nettó árbevétele 2018-ban 8,5 százalékkal, több mint 200 milliárd forinttal emelkedett az előző évhez képest – derül ki a száz legnagyobb helyi céget bemutató kiadványból, amely pénteken jelent meg.

    A megyei kereskedelmi és iparkamara, valamint a Délmagyarország című napilap által összeállított kiadvány szerint a 2665,6 milliárd forintos nettó árbevétel csaknem kétharmadát a megye száz legnagyobb vállalkozása adta, 10,4 százalékos növekedésük meghaladta az átlagot.
    A vezető nemzetgazdasági ág a kereskedelem, gépjárműjavítás 45 százalékos részaránnyal. A nettó árbevétel negyede a feldolgozóipar teljesítménye, a villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás aránya megközelíti a 10 százalékot, az építőiparé 7,2 százalék. A nettó árbevétel 17,4 százaléka – 463,1 milliárd forint – exportból származik, ennek több mint négyötödét a száz legnagyobb vállalkozás adta, meghatározó a feldolgozóipar részesedése.
    A megye kettős könyvvitelt vezető vállalkozásainak üzemi eredménye 2018-ban az előző évhez képes 8,5 százalékkal, 125,3 milliárd forintra emelkedett, ennek csaknem felét a száz legnagyobb cég érte el. Az érintett vállalkozások átlagos állományi létszáma 1 százalékkal, 68 081-re csökkent, a foglalkoztatottak harmadát a TOP100 cég alkalmazta.
    2018-ban Csongrád megyében a legnagyobb, 598,360 milliárd forintos árbevételt a hódmezővásárhelyi székhelyű Országos Dohányboltellátó Kft. érte el. A dohány-nagykereskedelmi cég több mint 10 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest. A második helyre az NKM Áramszolgáltató Zrt. került 118,445 milliárd forintos árbevétellel, a harmadik a makói székhelyű Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. lett 80,702 milliárd forinttal.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kizártak egy politikust a Fideszből, mert a párt jelöltje ellen indul a választáson

Szabó Viktor

Pályázatok, játszóterek

Szabó Viktor

A Fidesz már nem számít Gémes László munkásságára

Szabó Viktor

Szabó Magda regényének dramatizált változatát mutatják be

Szabó Viktor

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor