Gasztro

Sushi

Megosztom veletek az egyik kedvenc sushi receptemet, ami nagyon egyszerűen készül és nagyon finom.

A recept 4 adagra:

Hozzávalók: 35 dkg sushi rizs, 4 dl víz , 4 evőkanál rizsecet, 2 evőkanál nádcukor, 25 dkg friss lazac, 1 db kígyóuborka, 3×1 db kaliforniai paprika (zöld, piros, sárga), 1 db avokádó, só- bors ízlés szerint, 1 teás kanál wasabi, 2 evőkanál édes gyömbér, 20 gramm kaviár, 6 db nori lap.

Elkészítés: 

A rizst legalább 6-8-szor átmossuk, amíg már teljesen tiszta a mosóvíz. Ekkor egy lábasba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi (nagyjából 5-6 dl). Az egészet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és lefedve 12 percet pihentetjük. Az ecetet, a cukrot és a sót egy kis tálban összekeverjük, majd a kész rizshez keverjük – ettől lesz ragacsos. Az ecetes rizst átkanalazzuk egy nagyobb, lapos tányérra, és megvárjuk, míg teljesen kihűl. A friss lazacot fél centi vékonyan felszeleteljük, a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk. Már csak az összeállítás van hátra, ehhez szükségünk van néhány nori lapra (ázsiai boltokban, illetve nagyobb üzletláncokban beszerezhető), illetve egy sushi tekerő bambuszlapra. A nori lapot a bambusztekerőre fektetjük, és egyenletesen befedjük egy adag rizzsel – ehhez tanácsos bevizezni a kezünket, különben rátapad a rizs. Fontos, hogy a lap alsó, illetve felső szélén egy-egy 1,5-2 cm széles sávot szabadon hagyjunk, ez fogja ugyanis összetapasztani a tekercset. A rizsre fektetünk egy sornyi halfilét, majd tetszés szerinti zöldségeket. Amikor mindent rápakoltunk, óvatosan, ám szorosan elkezdjük feltekerni a sushit a bambuszlap segítségével. Amikor feltekertük, továbbra is enyhe nyomást helyezve a sushirúdra, hengergessük egy kicsit ide-oda a bambuszlap ölelésében, hogy jól összeálljon. Hagyjuk 14 percet pihenni a rudakat. Vizezzünk be egy éles kést, és szeleteljük fel vele a sushit.

Jó étvágyat!

Forrás: http://newgourmetchef.blogspot.com


enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Amiről soha nem beszélünk – Ezek a csokoládé jótékony hatásai

Endre Araczki

Megvannak az év legjobb szaloncukrai!

Endre Araczki

Hortobágyi palacsinta

cs3_admin

Mit főzzek ma? – Ratatouille

cs3_admin

Mit főzzek ma? – Csirkefalatok joghurtos bundában

cs3_admin

Mit főzzek ma? – Lecsós csirkemell

cs3_admin

Jávai jeges kávé

cs3_admin

Tonhal roston

cs3_admin

Sült kacsamell

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább