Aktuális

Madáretetők és madárodúk kerültek a felgyői óvoda udvarára

A Felgyői óvoda udvarán mostantól újabb csicsergő lakók találhatnak otthonra, köszönhetően egy szívhez szóló felajánlásnak. 

Gyovai Zsolt, aki már korábban is több alkalommal is segítette a környék óvodáit és bölcsődéit, most ismét példaértékű módon mutatta meg elkötelezettségét a közösség és a természetvédelem iránt. Az óvodába, ahová a keresztlányuk is jár, két madáretetőt és három madárodút ajándékozott, hogy a gyerekek közelebbről is megtapasztalhassák a madarak életének szépségét és fontosságát.

„Több alkalommal vettem már részt Felgyői rendezvényeken és az óvoda Gyermeknapi eseményén, hiszen a keresztlányunk ide jár, így személyesen tapasztalhattam meg az óvoda környezetbarát szemléletét. A személyes találkozások alkalmával kiderült, hogy az intézmény programjában hangsúlyosan jelenik meg a természetvédelem, és hogy a gyerekek nevelése is ezekre az értékekre épít. Ez az élmény adta az ötletet, hogy hasznos és maradandó ajándékkal támogassam az óvoda természetvédelmi törekvéseit. Az óvodában dolgozó pedagógusokkal egyeztetve így 2 madáretetőt és 3 madárodút adtam át, amelyeknek láthatóan nagyon örültek a gyerekek, akik azt is elmesélték, hogy minden évben etetik a madarakat és egy odúban tavasszal keltek is ki kismadarak” -mesélte Gyovai Zsolt.

A felajánlásnak köszönhetően a gyerekeknek lehetőségük nyílik arra, hogy első kézből figyelhessék meg a madarak életét, és közvetlen kapcsolatba kerülhessenek a természettel, támogatva ezzel a jövő nemzedékeinek környezettudatos nevelését és az óvoda zöld programjának folytonosságát. Felgyő óvodájában most még egy kicsit közelebb került a természet a gyerekekhez, köszönhetően ennek a kedves és hasznos felajánlásnak.



- Hirdetés -