Csongrád Szentes

Új számítógépeket kapnak a HSZC szentesi és csongrádi iskolái (is)

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 190 millió forintot fordított arra, hogy az intézményekben zajló oktatói munka még modernebb és hatékonyabb lehessen.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja kifejtette, hogy az i5-ös és i7-es processzorral ellátott HP számítógépek rendkívül jó minőségűek, így az általános informatikai oktatáson túl a komolyabb, szakmai képzésre is alkalmasak. A kancellár kifejtette, hogy mindig is arra törekedtek, hogy a lehető legmodernebb géppark álljon a pedagógusok és a diákok rendelkezésére. Ezt a célt szolgálta, amikor tavaly minden oktatónak egy-egy laptopot vásároltak. A koronavírus-járvány még jobban rávilágított arra, hogy mekkora szükség van a megfelelő informatikai eszközökre.

Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója arról beszélt, hogy lassan minden területen megjelenik az automatizáció, digitalizáció. Arra törekednek, hogy a jövő szakemberei versenyképes szakmai tudással, megfelelő digitális kompetenciával szerezzék meg a szakmai végzettséget. A színvonalas képzéshez elengedhetetlen a modern technika, korszerű géppark.

A főigazgató felhívta a figyelmet arra is, hogy a „Z” generációs diákok már egyre kevésbé oktathatók a hagyományos módon, ezért szükséges a tantermek digitalizációja. „A szakmai végzettség megszerzésekor már interaktív vizsgát tesznek a tanulóink – mind a nappali tagozatos diákok és a felnőttek szakmai oktatásában résztvevők egyaránt – sikeresen tudnak felkészülni a szakmai vizsgára” – mondta el Kincses Tímea.

Az új számítógépekből a HSZC minden intézményébe jut, így közel 5 ezer fő élvezheti majd ezek előnyeit.

A HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 30 darab, a HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum 45 darab, a HSZC Szentesi Pollák Antal Technikum 48 darab, a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum pedig 38 darab számítógéppel gazdagodik.

Fotók, forrás: hszc.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Lopott autóval hajtottak árokba Szentesen

Szabó Viktor

Csúcsokat döntöttek a szentesi úszók Vásárhelyen

Szabó Viktor

Frontális karambol történt Csongrádon

Szabó Viktor

Bozó Zoltán megelőzte Szabó Zoltánt

Szabó Viktor

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Ismét közpénzből kampányolnak Szabó Zoltánék

Szabó Viktor

Bozó Zoltán is reagált az aljas lejáratókampányra

Szabó Viktor

Tudjon meg többet a férfi-női konfliktusok kezeléséről!

Szabó Viktor

Sok sikert szentesi, csongrádi és környékbeli diákok!

Szabó Viktor