Szentes

Séta a szentesi vasúti relikviák között

Június 22-én, a Múzeumok Éjszakája keretén belül bemutatkozik a MÁV-START Zrt. JBI Szeged Szentesi Telephely Vasúttörténeti Alapítvány Szentesi Gépészeti Gyűjteménye.

Az 1928-ban létesült Motorgarázs múltját és a mellékvonali motorkocsis közlekedést bemutató gazdag dokumentáció és tárgyi emlékek kiállítása különleges élményt nyújt mindenkinek, aki szereti a vasút történetét. A telephelyen kialakított kiállítási helyiségekben a vasúti relikviák mellett egyéb használati kellékek is megtekinthetők – írják a MÁV oldalán.

A szabadtéri területen kisvonatozásra is lehetőség nyílik, ahol a nagyvasúti járművek megtekintése mellett egyéb interaktív foglalkozások is várják az érdeklődőket. Csodálatos természeti környezetben tekinthetők meg a muzeális vasúti járművek, amelyeket belülről is meg lehet csodálni. A kisvonattal körbe lehet utazni a skanzent, ahol a híres és közkedvelt „Thomas” vonat is várja a látogatókat.

Az egyik helyiségben folyamatosan működő „H0”-s terepasztal fogadja a nézőket, ahol rengeteg érdekes és látványos vasúti relikvia, köztük mozdonytáblák és alkatrészek is megtekinthetők.

A vasúti témájú filmek vetítése 16mm-es vetítőgéppel, valamint vasúti oktatóanyagok diafilmen és a közelmúlt történései digitálisan vetítve szintén a program részét képezik.

A csoportok részére nonstop tárlatvezetéssel ismertetjük meg a gyűjtemény legértékesebb darabjait, így biztosítva, hogy mindenki részletes és érdekes információkat kapjon a kiállításról.

Helszín: 6600. Szentes, Korsós u. 51.

Fotók: mavcsoport.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Szabó Viktor

70 éves korában elhunyt a szentesi vízilabdázók egyik legnagyobb szurkolója

Szabó Viktor

Égett a tarló Szentes közelében, két város tűzoltói érkeztek a helyszínre

Szabó Viktor

Traktorral ütközött össze egy kisteherautó Szentes és Szarvas között

Szabó Viktor

Folytatódik a hőség, mutatjuk, hol tudsz felfrissülni Szentesen!

Szabó Viktor

Simicskó István Szentesen: a honvéd kadétprogram sikertörténet

Szabó Viktor

Mit titkolnak a szentesi strand átvilágítása kapcsán?

Szabó Viktor

Ismét gyerekzsivajtól volt hangos a szentesi laktanya

Szabó Viktor

Csongrádi fiatal DJ lépett fel a Balaton Sound színpadán

Szabó Viktor