Vélemény

Stefan Streit: Hagyjuk a jól működőt haladni és ne akarjuk a felépítettet rombolni

Nézem a Momentum megyei listavezetőjének öntömjénezését. BV hatalmas dolgokat ragad meg. Hú, mekkora dolgok! Tegyünk az elsivatagodás ellen?

Hm… Forgassuk vissza az idő kerekét, vagy beszéljünk a Jó Istennel? Vagy az egészség ügy? Több orvost tud teremteni (netán gyártani fogja), vagy szakképzett kiszolgáló személyzet. Ez a mélyrepülés a nyolcvanas évektől indult, Dr. H Á csak rá fejelt. A fiatalok irányítása eltorzult.

Utak, közlekedés. Ez is ott romlott el. A hetvenes évektől nem lett költve rá. Most az országot járva azt látom, sok helyen folynak a munkálatok (megjegyzem jobban, mint a korábbi időszakokban), de ember és géppark hiányában nem lehet egyszerre mindenhol, mert nincs hozzá plusz 20 millió ember. Ez csak ütemezve működik. Fellengzős választási púder, de nem a megoldásokról beszél, csak arról, szavazzunk rá és majd több forrást szentelünk a megoldásra. Előbb azt kell megteremteni, de ezt hogyan? Van egy fix méretű tortánk azt tudjuk csak osztani. Mindenre kellene egy-egy szelet, de mekkora? Az, hogy ezt hogyan, már nem tud megoldást.

Sajnos sokunknak a memóriája csak rövidtávú, pedig emlékezzünk arra, hogy a kitakarított kassza után volt, aki el kezdett építkezni. Visszavásárolt gáztározók, MÁV árúszállítás (miért is csak azt adták anno el?), ami működött, légtér használat, repülőtér, energia szektor és sorolhatnám.

Persze jutott nekik is, akik csinálták. Voltak régen is milliárdosok, akik osztottak az országnak a régiek, akik szintén a királyaiktól kapták a vagyonuk alapjai. Ez így működött régen a világban, de azok valamit tettek a királyuknak, amiért azt kapták.

A múltban, a Wesselényik, Széchenyik, Eszterházyk vagyonait senki nem kérdőjelezte meg. A Strabag öt generációs cég és már senki nem görcsöl rajta, hogy ők nyerik a kiírt pályázatokat. Van rutin, géppark. Nem úgy mint korábban. Elnyerte és utána kerestek olyanokat, akik megcsinálták, azután nem fizették ki. Hmmm… Hagyjuk a jól működőt haladni és ne akarjuk a felépítettet rombolni. Olyanná válhat a dolog, mint a géprombolás idejében.

Stefan Streit



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasónk, András: Hoztam 3 lehetséges okot, ami miatt a polgármester és Varga Feri harcol a szentesi iskolák ellen

Szabó Viktor

Dunai Ede: Megőrülök ettől az “ez a realitás” dumától

Szabó Viktor

Csalódott HMG-s szülő: a helyi baloldal ismét jól átverte a szentesieket

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát

Szabó Viktor

Hont András: A csodás fészbukértelmiség és az egyéb magyar szürkeállomány szerint itt minden Orbán

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Győzni kell!

Szabó Viktor

Moderari: Ha holnap el kellene indulnom…

Szabó Viktor

A Magyar Péter Színház bemutatja: Pünkösd Szentesen

Szabó Viktor

Gladden Pappin: Bölcsen tenné az EU, ha Magyarország példáját követné

Szabó Viktor