Csongrád

Leung Ting Wingtsun Kungfu iskola indul Csongrádon

Máday Norbert „Si Fu” 10-es fokozatú nagymestera Magyar Wing Tsun Egyesület vezetője a magyarországi kungfuiskola megalapítója. Ez a kivételes önvédelmi sportág egyre népszerűbb térségünkben is, amelynek egyik iskolája a napokban nyitja meg kapuit az érdeklődő tanítványok előtt Csongrádon.

Aki kungfu-t szeretne tanulni, az akciókra tanul meg reflexek szintjére emelt reakciókat. A gyerekek esetében a gyakorlatok megtanulása és rögzítése során a memória a reflexek, az állóképesség, koncentrációaz önfegyelemés a türelem fejlődik leginkább. Máday nagymester szentesi tanítványa az 5-ös mesterfokozatú Tihanyi Mihály Si Hing,akinek szintén tanítványa Czakó László a napokan tette le a 2. mestervizsgáját és egyben lehetőséget kapott arra,hogy iskolát indítson.

„Szentesen már nagyon sokan mutattak érdeklődést a kungfu iránt és Csongrádról is érkeztek olyan visszajelzések, hogy szívesen vennének órákat. Mivel én már több iskolában is vezetek oktatást így Lacira esett a választásunk, akinek ez egy új lehetőség az itt élő embereknek pedig egy új terület az önvédelem terén. Nagyon örülünk ennek, mert egy olyan sportról beszélünk, ami korosztályhoz nem köthető, mivel olyan mozdulatsort kell elsajátítani, ami nem kíván különösebb képességeket, az átlagember számára lett kifejlesztve, kortól nemtől függetlenül. Nagyon sok képességet lehet vele fejleszteni, tehát bárki képes megtanulni, kitartás és megfelelő szorgalom mellett” -mondta el az 5-ös fokozatú mester Tihanyi Mihály.

A bemutatóra mindenkit szeretettel várnak, ahol már a soron következő foglalkozásokra is be lehet iratkozni azoknak, akik rendszeresen szeretnének eljárni a foglalkozásokra.

„Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, hiszen egy önvédelmi folyamat elsajátítása mindenki számára hasznos lehet. Az okos telefonok világában élünk, és nem használjuk profin a kezünket és a lábunkat, ha éppen meg kell védeni magunkat. Mindezek mellett az egymás iránti tisztelet és az egymáshoz való fordulás a nyugalom az, amit még ez a különleges harcművészet adhat azoknak, akik szeretnék elsajátítani. Mi nagyon lelkesek vagyunk és a megnyitóval egybekötött bemutatóból is sok érdekes elemet láthatnak majd az érdeklődők” – mondta el Czakó László Si Hing.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

Vért adtak a csongrádi Sághy diákjai

Szabó Viktor

NYEREMÉNYJÁTÉK! Megnyitja kapuit a Brunnbauer Állatsimogató

Szabó Viktor

Elindult a Csongrádi konzultáció

Szabó Viktor