Csongrád

Leung Ting Wingtsun Kungfu iskola indul Csongrádon

Máday Norbert „Si Fu” 10-es fokozatú nagymestera Magyar Wing Tsun Egyesület vezetője a magyarországi kungfuiskola megalapítója. Ez a kivételes önvédelmi sportág egyre népszerűbb térségünkben is, amelynek egyik iskolája a napokban nyitja meg kapuit az érdeklődő tanítványok előtt Csongrádon.

Aki kungfu-t szeretne tanulni, az akciókra tanul meg reflexek szintjére emelt reakciókat. A gyerekek esetében a gyakorlatok megtanulása és rögzítése során a memória a reflexek, az állóképesség, koncentrációaz önfegyelemés a türelem fejlődik leginkább. Máday nagymester szentesi tanítványa az 5-ös mesterfokozatú Tihanyi Mihály Si Hing,akinek szintén tanítványa Czakó László a napokan tette le a 2. mestervizsgáját és egyben lehetőséget kapott arra,hogy iskolát indítson.

„Szentesen már nagyon sokan mutattak érdeklődést a kungfu iránt és Csongrádról is érkeztek olyan visszajelzések, hogy szívesen vennének órákat. Mivel én már több iskolában is vezetek oktatást így Lacira esett a választásunk, akinek ez egy új lehetőség az itt élő embereknek pedig egy új terület az önvédelem terén. Nagyon örülünk ennek, mert egy olyan sportról beszélünk, ami korosztályhoz nem köthető, mivel olyan mozdulatsort kell elsajátítani, ami nem kíván különösebb képességeket, az átlagember számára lett kifejlesztve, kortól nemtől függetlenül. Nagyon sok képességet lehet vele fejleszteni, tehát bárki képes megtanulni, kitartás és megfelelő szorgalom mellett” -mondta el az 5-ös fokozatú mester Tihanyi Mihály.

A bemutatóra mindenkit szeretettel várnak, ahol már a soron következő foglalkozásokra is be lehet iratkozni azoknak, akik rendszeresen szeretnének eljárni a foglalkozásokra.

„Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, hiszen egy önvédelmi folyamat elsajátítása mindenki számára hasznos lehet. Az okos telefonok világában élünk, és nem használjuk profin a kezünket és a lábunkat, ha éppen meg kell védeni magunkat. Mindezek mellett az egymás iránti tisztelet és az egymáshoz való fordulás a nyugalom az, amit még ez a különleges harcművészet adhat azoknak, akik szeretnék elsajátítani. Mi nagyon lelkesek vagyunk és a megnyitóval egybekötött bemutatóból is sok érdekes elemet láthatnak majd az érdeklődők” – mondta el Czakó László Si Hing.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Színes lufik szálltak le reggel Csongrádra

Szabó Viktor

24 utcai lámpa búráját és izzóját lőtte ki csúzlival egy fiatal Csongrádon

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor

Csongrádra látogatott Koncz Zsófia

Szabó Viktor

Buli futammal zárult az idei Sárkányhajó Verseny Csongrádon

Szabó Viktor

Változatos tavaszi eredmények az Oxigénfalóknál

Szabó Viktor

Nyomozás indult annak a férfinak az ügyében, aki kerékpárt lopott Csongrádon

Szabó Viktor

Fantasztikus hangulatban telt a „Fussuk Le!” félmaraton Csongrádon

Szabó Viktor

Frontális karambol történt Csongrádon

Szabó Viktor