Csongrád Szentes

A szentesi és csongrádi pedagógusok is ismerkedhettek a mesterséges intelligenciával

A HSZC intézményeiben dolgozó kollégák részére szakmai látogatást szerveztek a kecskeméti Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karára. A programon a szentesi és csongrádi iskolák pedagógusai is részt vettek.

Az esemény középpontjában a mesterséges intelligencia (MI) kutatási és alkalmazási lehetőségei álltak az oktatás, a gyártás és gyakorlati felhasználás területén. A rendezvényre közel 50 résztvevő érkezett a Centrum oktatási intézményeihez tartozó oktatók, tanárok közül, hogy megismerjék az MI által nyújtott lehetőségeket és azok gyakorlati megvalósítását a különböző iparágakban.

„A tanszéken meghallgatott előadás által az MI által vezérelt automatizált folyamatok hatékonyságát, precizitását, alkalmazási lehetőségeit ismerhettük meg, amelyek kulcsfontosságúak az Ipar 4.0 környezethez kapcsolódó modern gyártási folyamatokban. Emellett lehetőségünk volt betekintést nyerni az Innovatív Járművek és Anyagok Tanszéken egy 3D nyomtatással foglalkozó laborba, ahol a technológia valós idejű alkalmazásait tekinthettük meg. A laborlátogatás mellett járműipari műhelyekbe látogattunk el, ahol az egyedi tervezési megoldásokat és az MI szerepét vizsgálhattuk a járműfejlesztés terén” – írják a HSZC oldalán.

A látottakat áttekintve egyértelműen megbizonyosodhattak arról, hogy a mesterséges intelligencia nem csupán egy távoli jövő víziója, hanem egy valóságos lehetőség, amely már ma is formálja a világot, amiben élünk.

A nap során nemcsak a technológiai aspektusokba nyerhettek bepillantást, hanem lazító programként megtekintettük az egyetem nemrégiben átadott, egyedi és innovatív építészeti megoldásokban gazdag kampuszát is.

A program során lezajlott informális beszélgetések olyan ötleteket és gondolatokat generáltak, melyek későbbi közös projektek alapját képezhetik. Többek között a rendezvény alkalmas volt arra, hogy megalapozza egy jövőbeli szakmai munkahét lehetőségeit, ahol előkészíthetik az MI technológiának oktatásba történő bevezetését is.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum jövőbeni célja további workshopokon keresztül a kollégák felkészítése a mesterséges intelligencia gyakorlati bevezetésére, mellyel az oktatási módszereinket kívánjuk megújítani az intézményeinkben.

Forrás, fotók: HSZC.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Bozó Zoltán: hatékony gazdaságfejlesztést sem lehet megcsinálni ott, ahol a lakosoknak nincs alapvető biztonsági komfortjuk

Szabó Viktor

Megnyerte haza rendezésű versenyét a Szentes Városi Úszó Club

Szabó Viktor

Vihar a baloldal szentesi bilijében! Krausz Jánosné kiosztotta a körzet DK-s képviselőjelöltjét

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: Fontos, hogy legyen víziónk! + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Színes lufik szálltak le reggel Csongrádra

Szabó Viktor

Gyereknapi plüsskeresést hirdetett Bozó Zoltán és csapata

Szabó Viktor

Kowalsky meg a Vega: Hajrá Szentes, hajrá Krimo!

Szabó Viktor

24 utcai lámpa búráját és izzóját lőtte ki csúzlival egy fiatal Csongrádon

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor