Csongrád Szentes

A szentesi és csongrádi pedagógusok is ismerkedhettek a mesterséges intelligenciával

A HSZC intézményeiben dolgozó kollégák részére szakmai látogatást szerveztek a kecskeméti Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karára. A programon a szentesi és csongrádi iskolák pedagógusai is részt vettek.

Az esemény középpontjában a mesterséges intelligencia (MI) kutatási és alkalmazási lehetőségei álltak az oktatás, a gyártás és gyakorlati felhasználás területén. A rendezvényre közel 50 résztvevő érkezett a Centrum oktatási intézményeihez tartozó oktatók, tanárok közül, hogy megismerjék az MI által nyújtott lehetőségeket és azok gyakorlati megvalósítását a különböző iparágakban.

„A tanszéken meghallgatott előadás által az MI által vezérelt automatizált folyamatok hatékonyságát, precizitását, alkalmazási lehetőségeit ismerhettük meg, amelyek kulcsfontosságúak az Ipar 4.0 környezethez kapcsolódó modern gyártási folyamatokban. Emellett lehetőségünk volt betekintést nyerni az Innovatív Járművek és Anyagok Tanszéken egy 3D nyomtatással foglalkozó laborba, ahol a technológia valós idejű alkalmazásait tekinthettük meg. A laborlátogatás mellett járműipari műhelyekbe látogattunk el, ahol az egyedi tervezési megoldásokat és az MI szerepét vizsgálhattuk a járműfejlesztés terén” – írják a HSZC oldalán.

A látottakat áttekintve egyértelműen megbizonyosodhattak arról, hogy a mesterséges intelligencia nem csupán egy távoli jövő víziója, hanem egy valóságos lehetőség, amely már ma is formálja a világot, amiben élünk.

A nap során nemcsak a technológiai aspektusokba nyerhettek bepillantást, hanem lazító programként megtekintettük az egyetem nemrégiben átadott, egyedi és innovatív építészeti megoldásokban gazdag kampuszát is.

A program során lezajlott informális beszélgetések olyan ötleteket és gondolatokat generáltak, melyek későbbi közös projektek alapját képezhetik. Többek között a rendezvény alkalmas volt arra, hogy megalapozza egy jövőbeli szakmai munkahét lehetőségeit, ahol előkészíthetik az MI technológiának oktatásba történő bevezetését is.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum jövőbeni célja további workshopokon keresztül a kollégák felkészítése a mesterséges intelligencia gyakorlati bevezetésére, mellyel az oktatási módszereinket kívánjuk megújítani az intézményeinkben.

Forrás, fotók: HSZC.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Szentest a katasztrófavédelem mentheti meg a csípős helyzettől

Szabó Viktor

Ezen a hétvégén sem pihentek a szentesi táncosok

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

HIVATALOS: Azonosították a szentesi gyilkosság elkövetésével gyanúsítható személyt!

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor

Ünnepélyes ezredsorakozót tartottak Szentesen + FOTÓK + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Életeket mentett Bozó Zoltán és csapata

Szabó Viktor