Ópusztaszer

Megnyitja kapuit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark március 15-én újra kinyitja kapuit a látogatók előtt, változatlan jegyárral és új kiállítással!

A nyitás napjától megtekinthetik az érdeklődők a „Szent István keresztény hagyatéka- a magyar szent korona vármegyéi” c. új kiállítást a Látogatóközpontban.

A projekt még 2016 végén vette kezdetét, amikor Kovach Anton neves kárpátaljai festőművész, az Ungvári Képzőművészeti Akadémia tanszékvezetője elfogadta a Kárpátaljai Szövetség felkérését és elvállalta a több éven és több ezer kilométeren át tartó művészeti, kulturális és történelmi utazást, amely a képzőművészet eszközei által mutatja be az egykori történelmi Magyarország 64 vármegye székhelyét. A képsorozat „vándoroltatása” 2020. március 15-re tervezett indulása az akkori pandémia miatt csak később, júniusban valósulhatott meg, így 2020. június 25-én Esztergomban indult. Mára a vándorkiállítás 8 magyarországi városba látogathatott el, külhonban pedig Székelyudvarhelyen kerültek kiállításra a festmények.

A monumentális kiállítás festőművésze azon kevesek közé tartozik, aki vállalta, hogy beutazza a történelmi Magyarország összes vármegyéjének székhelyét. Elfogulatlanul tárja elénk benyomásait és emlékeit a festészet nyelvén. Az egykor egy egységhez tartozó városok ma hat ország területén találhatók, de több mint 100 év után is a közös múlt, a hit, a hagyományok és az emlékezet fűzi őket szorosan egymáshoz.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban június 15-ig tekinthetik meg az odalátogatók a képsorozatot teljes nagyságában.

A Hungarikum tárházban pedig továbbra is látható a „A Magyar Királyság vármegyéinek címerei (1881-1920)” c. kiállítás.

A felsorolt kiállítások mellett természetesen a Nomád Park, a skanzen és a Rotunda kiállításai is elérhetőek lesznek.

Fontos információ a nyitvatartással kapcsolatban, hogy március 15. és március 28. között hétfő kivételével minden nap 10:00-16:00-ig, majd március 29. és október 31. között hétfő kivételével minden nap, nyitvatartási napokon 10:00-18:00-ig várjuk látogatóinkat!- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Bemutatkozik a kender Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Pünkösdi programok az Emlékparkban

Szabó Viktor

Emlékhelyek Napja lesz Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Újabb baleset: árokba borult egy személyautó Baks és Ópusztaszer között

Szabó Viktor

Közintézményekből lopott a 28 éves férfi Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Elkészült az energetikai fejlesztés az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban

Szabó Viktor

Az ópusztaszeri Bozsó Zoltán ismét az ország legjobb sportfavágója

Szabó Viktor

A Szobori búcsúra várják az érdeklődőket szeptember elején

Szabó Viktor

Átadták a Csongrád-Csanád Vármegye Díjakat

Szabó Viktor