Belföld Csongrád Szentes

Mától Szentesre és Csongrádra is érkezik a dupla nyugdíj

Mától érkezik a dupla nyugdíj, a februári ellátással együtt ma utalják az emelt összegű 13. havi nyugdíjat is – jelentette be Vitályos Eszter. A Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese erről a kormány oldalára feltöltött videóban beszélt.

Vitályos Eszter kiemelte: Az év eleji 6 százalékos emelés természetesen a 13. havi nyugdíjra is vonatkozik. Egy átlagos nyugdíj esetén tehát kétszer 230 ezer forint, összesen 460 ezer forint érkezik.

Az államtitkár hozzátette, a nagy összegű kifizetések miatt a Magyar Posta is a szokottnál korábban, már mától megkezdi a nyugdíjak postai kézbesítését.

„A kormány tartja az idősek felé tett vállalásait: minden évben garantáljuk az inflációkövető nyugdíjemelést, visszaadtuk a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, visszaszorítottuk az inflációt és az élelmiszerek drágulását, és mindent megteszünk, hogy megvédjük a rezsicsökkentést, amit Brüsszel és a baloldal el akar törölni” – emelte ki, hozzátéve, hogy ezeket a vállalásaikat a mostani nehéz, háborús időkben is tartják.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Mazsi birtokba vette a Körös-toroki strandot

Szabó Viktor

Egy 39 éves férfi rongált meg egy csongrádi ingatlant

Szabó Viktor

Orbán Viktor Románia miniszterelnökével tárgyalt Bukarestben

Szabó Viktor

Már csak 100 km hiányzik Cseuz Lászlónak Párizsig

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: Ukrajna azokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, akik következetesen kiállnak a béketárgyalások mellett + VIDEÓ!

Szabó Viktor

A kutyusokat is várják a Körös-torokban

Szabó Viktor

Bakondi György: Magyarországnak nem áll szándékában végrehajtani a migrációs paktumot

Szabó Viktor

Pingpongasztalt kaptak az Apponyi tér környéki szentesi gyerekek

Szabó Viktor

Deutsch Tamás: a brüsszeli bürokraták politikai háborúskodást indítottak Magyarország ellen

Szabó Viktor