Belföld

Farkas Sándor: A Magyar Kormány partnerként tekint a gazdákra

Az ukrán gabonával való versenyzés hátrányt jelenthet a magyar gazdáknak, azonban a kormány kiemelt támogatáspolitikát dolgoz ki a mezőgazdaságból élőknek – jelentette ki Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes Hódmezővásárhelyen.

A hétvégén rendezték meg Hódmezővásárhelyen a Gazdafórumot a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán, melynek egyik előadója Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, országgyűlési képviselő volt.

„A magyar gazdáknak az ukrán gabonával kell versenyezni, ami jóval olcsóbb, de minőségileg gyengébb, ezért nem várható magas ár a magyar terményért” – mondta Farkas Sándor. A miniszterhelyettes szerint ahhoz, hogy a gazdák hatékonyságát növeljék, kiemelt támogatáspolitikára van szükség. A kormány ezért fejlesztésekre, szerkezet-átalakításokra – a kamatstop betartása mellett – mintegy 5 százalékos kamattal hitelprogramot indít, ami egy-egy beruházásnál 50-60 százalékos támogatást jelenthet. Ez élelmiszeripari és feldolgozóipari fejlesztésekhez is segítséget nyújthat, csakúgy, mint kertészeti és állattenyésztési telepek létesítéséhez – számolt be a promenad24.hu.

A politikus kifejtette: a felfelé ívelő úthoz hozzájárulhat, hogy Brüsszel – a gazdatüntetések miatt – végre kezd felébredni, és rájön, mennyire szüksége van a gazdatársadalomra, mivel a gazdák azok, akik képesek megtermelni a biztonságos ellátáshoz szükséges élelmiszert. – A Magyar Kormány pedig partnerként tekint a gazdákra, és stratégiai ágazatnak tekintjük az agráriumot. Minden segítséget megadunk, ami tőlünk telik – emelte ki Farkas Sándor.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

BREAKING: Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lehet a következő köztársasági elnök

Szabó Viktor

Másodfokon is elítélték a DK-s Varju Lászlót, Varga Ferenc elvtársát

Szabó Viktor

Farkas Sándor: a nemzeti kormány 2010 óta kiemelt partnerként működik együtt a gazdatársadalommal

Szabó Viktor

Sosem látott törvénysértés miatt brutális büntetést szabott ki az ÁSZ a baloldali pártokra

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a magyar gyermekvédelmi rendszert meg kell erősíteni + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Lemondott Balog Zoltán a zsinati elnöki tisztségéről

Szabó Viktor

Kormányinfó élőben a Cs3.hu-n! + ÉLŐ VIDEÓ!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak, tekinteteteket az égre szegezzétek!

Szabó Viktor

Ma kezdődik a nagyböjt

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább