Belföld

Farkas Sándor: A Magyar Kormány partnerként tekint a gazdákra

Az ukrán gabonával való versenyzés hátrányt jelenthet a magyar gazdáknak, azonban a kormány kiemelt támogatáspolitikát dolgoz ki a mezőgazdaságból élőknek – jelentette ki Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes Hódmezővásárhelyen.

A hétvégén rendezték meg Hódmezővásárhelyen a Gazdafórumot a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán, melynek egyik előadója Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, országgyűlési képviselő volt.

„A magyar gazdáknak az ukrán gabonával kell versenyezni, ami jóval olcsóbb, de minőségileg gyengébb, ezért nem várható magas ár a magyar terményért” – mondta Farkas Sándor. A miniszterhelyettes szerint ahhoz, hogy a gazdák hatékonyságát növeljék, kiemelt támogatáspolitikára van szükség. A kormány ezért fejlesztésekre, szerkezet-átalakításokra – a kamatstop betartása mellett – mintegy 5 százalékos kamattal hitelprogramot indít, ami egy-egy beruházásnál 50-60 százalékos támogatást jelenthet. Ez élelmiszeripari és feldolgozóipari fejlesztésekhez is segítséget nyújthat, csakúgy, mint kertészeti és állattenyésztési telepek létesítéséhez – számolt be a promenad24.hu.

A politikus kifejtette: a felfelé ívelő úthoz hozzájárulhat, hogy Brüsszel – a gazdatüntetések miatt – végre kezd felébredni, és rájön, mennyire szüksége van a gazdatársadalomra, mivel a gazdák azok, akik képesek megtermelni a biztonságos ellátáshoz szükséges élelmiszert. – A Magyar Kormány pedig partnerként tekint a gazdákra, és stratégiai ágazatnak tekintjük az agráriumot. Minden segítséget megadunk, ami tőlünk telik – emelte ki Farkas Sándor.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Vége a recessziónak, már nem stagnál a magyar gazdaság!

Szabó Viktor

Varga Mihály: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára 

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: Magyarország konzervatív és patrióta sziget egy szélsőségesen liberális tengerben

Szabó Viktor

Farkas Sándor: a kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: bízunk abban, hogy konzervatív fordulat lehet Európában és az Egyesült Államokban is 

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: az üzemanyagokban is megfizetjük a háború árát

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: a kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát

Szabó Viktor

KSH: A bruttó átlagkereset 605 400 forint volt 2024. februárban, 14,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

Szabó Viktor