Belföld

Farkas Sándor: A Magyar Kormány partnerként tekint a gazdákra

Az ukrán gabonával való versenyzés hátrányt jelenthet a magyar gazdáknak, azonban a kormány kiemelt támogatáspolitikát dolgoz ki a mezőgazdaságból élőknek – jelentette ki Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes Hódmezővásárhelyen.

A hétvégén rendezték meg Hódmezővásárhelyen a Gazdafórumot a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán, melynek egyik előadója Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, országgyűlési képviselő volt.

„A magyar gazdáknak az ukrán gabonával kell versenyezni, ami jóval olcsóbb, de minőségileg gyengébb, ezért nem várható magas ár a magyar terményért” – mondta Farkas Sándor. A miniszterhelyettes szerint ahhoz, hogy a gazdák hatékonyságát növeljék, kiemelt támogatáspolitikára van szükség. A kormány ezért fejlesztésekre, szerkezet-átalakításokra – a kamatstop betartása mellett – mintegy 5 százalékos kamattal hitelprogramot indít, ami egy-egy beruházásnál 50-60 százalékos támogatást jelenthet. Ez élelmiszeripari és feldolgozóipari fejlesztésekhez is segítséget nyújthat, csakúgy, mint kertészeti és állattenyésztési telepek létesítéséhez – számolt be a promenad24.hu.

A politikus kifejtette: a felfelé ívelő úthoz hozzájárulhat, hogy Brüsszel – a gazdatüntetések miatt – végre kezd felébredni, és rájön, mennyire szüksége van a gazdatársadalomra, mivel a gazdák azok, akik képesek megtermelni a biztonságos ellátáshoz szükséges élelmiszert. – A Magyar Kormány pedig partnerként tekint a gazdákra, és stratégiai ágazatnak tekintjük az agráriumot. Minden segítséget megadunk, ami tőlünk telik – emelte ki Farkas Sándor.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Lemondott az MSZP két társelnöke

Szabó Viktor

Orbán Viktor: háború- és migrációpárti, gazdaságellenes koalíció jött létre Weber vezetésével

Szabó Viktor

Varga Mihály: Magyarország élen jár a gazdaságfehérítésben az uniós országok között

Szabó Viktor

Hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és a hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom

Szabó Viktor

Az Otthonfelújítási program mintegy 30 ezer lakás felújítására ad lehetőséget

Szabó Viktor

Orbán Viktor: se pénzt, se embert nem küldünk a háborúba

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Az emberek világosan megüzenték, békét akarnak!

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a választás tétje összeurópai: háború vagy béke

Szabó Viktor

Szentes és Magyarország választ – ÉLŐ közvetítés!

Szabó Viktor