Sport Szentes

Elindult első világbajnokságára a mindszenti Ugrai Panna

Idén Dohában rendezik az úszó világbajnokságot, amire hétfőn elutazott Ugrai Panna, a Hód Úszó SE kiválósága is. Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a váltókban számít a vásárhelyi úszóra.

Ugrai Panna felkészülése nagyon jól sikerült, és január utolsó hetében már kiváló időket úszott az edzéseken. Bő egy hónapig tartott a kőkemény munka, aminek meg is lett az eredménye, hiszen remek formában utazott Dohába Panna – számolnak be a oduszo.hu oldalon.

„Ez lesz az első felnőtt világbajnokságom, így természetesnek gondolom, hogy izgulok kicsit. Így azonban, hogy váltóban számítanak rám és egyéniben nem indulok, kisebb a nyomás. Nagyon szeretek a csapattársaimmal versenyezni, teljesen más érzés velük a rajtkőre állni, mint egyedül” – fogalmazott Ugrai.

Az eredményességet megjósolni nagyon nehéz, hiszen nem megszokott, hogy olimpiai évben rendeznek világbajnokságot. Több csapat, több nemzet jelenléte kérdéses a váltókban, nem lehet előre tudni, kik fognak rajthoz állni. A 4×100 méteres vegyesváltóban a magyar csapat és Panna célja is, hogy minél jobb időt ússzanak, és megszerezzék az olimpiai kvalifikációt. Ehhez olyan időeredményt kell elérniük, ami garantálja, hogy a legjobb 16 között végeznek.

4×200 méteres gyorsváltóban is szerepet kaphat a Hód Úszó SE kiválósága. Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna mellett Ugrai Panna lehet a 4. versenyző – feltehetően – abban az esetben, ha Kapás Boglárka döntőbe jut egyéniben 200 méteres pillangón.

Panna elmondta, hogy egy egész zacskónyi kabalaállattal utazott Dohába. A családtól kapott hód, delfin és orka is segíti az úszását, legalábbis lélekben.

Panna vb-programja:

  • Február 15. (csütörtök) – 4×200 m gyorsváltó (Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna, Kapás Boglárka vagy UGRAI PANNA)
  • Február 18. (vasárnap) – 4×100 m vegyes (Komoróczy Lora, Békési Eszter, UGRAI PANNA, Senánszky Petra)


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Farkas Sándor: Hajrá Panna, hajrá magyarok! 

Szabó Viktor

Már csak 100 km hiányzik Cseuz Lászlónak Párizsig

Szabó Viktor

Vereséggel kezdte az olimpiát a magyar női kézicsapat

Szabó Viktor

Pingpongasztalt kaptak az Apponyi tér környéki szentesi gyerekek

Szabó Viktor

Halálos baleset: Vonat elé hajtott agy autó Szentes és Csongrád között

Szabó Viktor

Újra együtt a Fivérek

Szabó Viktor

Kiválóan szerepelt a szentesi Pengő László a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-Bajnokságán, Lisszabonban

Szabó Viktor

Elöntötte Szentest az eső: 60 milliméter zúdult le

Szabó Viktor

Bozó Tibor altábornagy személyesen kívánt sok sikert az olimpiára utazó Ugrai Pannának

Szabó Viktor