Sport Szentes

Elindult első világbajnokságára a mindszenti Ugrai Panna

Idén Dohában rendezik az úszó világbajnokságot, amire hétfőn elutazott Ugrai Panna, a Hód Úszó SE kiválósága is. Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a váltókban számít a vásárhelyi úszóra.

Ugrai Panna felkészülése nagyon jól sikerült, és január utolsó hetében már kiváló időket úszott az edzéseken. Bő egy hónapig tartott a kőkemény munka, aminek meg is lett az eredménye, hiszen remek formában utazott Dohába Panna – számolnak be a oduszo.hu oldalon.

„Ez lesz az első felnőtt világbajnokságom, így természetesnek gondolom, hogy izgulok kicsit. Így azonban, hogy váltóban számítanak rám és egyéniben nem indulok, kisebb a nyomás. Nagyon szeretek a csapattársaimmal versenyezni, teljesen más érzés velük a rajtkőre állni, mint egyedül” – fogalmazott Ugrai.

Az eredményességet megjósolni nagyon nehéz, hiszen nem megszokott, hogy olimpiai évben rendeznek világbajnokságot. Több csapat, több nemzet jelenléte kérdéses a váltókban, nem lehet előre tudni, kik fognak rajthoz állni. A 4×100 méteres vegyesváltóban a magyar csapat és Panna célja is, hogy minél jobb időt ússzanak, és megszerezzék az olimpiai kvalifikációt. Ehhez olyan időeredményt kell elérniük, ami garantálja, hogy a legjobb 16 között végeznek.

4×200 méteres gyorsváltóban is szerepet kaphat a Hód Úszó SE kiválósága. Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna mellett Ugrai Panna lehet a 4. versenyző – feltehetően – abban az esetben, ha Kapás Boglárka döntőbe jut egyéniben 200 méteres pillangón.

Panna elmondta, hogy egy egész zacskónyi kabalaállattal utazott Dohába. A családtól kapott hód, delfin és orka is segíti az úszását, legalábbis lélekben.

Panna vb-programja:

  • Február 15. (csütörtök) – 4×200 m gyorsváltó (Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna, Kapás Boglárka vagy UGRAI PANNA)
  • Február 18. (vasárnap) – 4×100 m vegyes (Komoróczy Lora, Békési Eszter, UGRAI PANNA, Senánszky Petra)


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Idős férfitől vette el a pénzét egy páros Szentesen

Szabó Viktor

Közel egy éven keresztül, többször lopott Szentesen egy 32 éves férfi

Szabó Viktor

Mellbedobással erősítene a Demokratikus Koalíció Csongrád-Csanádban

Szabó Viktor

Lopott autóval hajtottak árokba Szentesen

Szabó Viktor

Csúcsokat döntöttek a szentesi úszók Vásárhelyen

Szabó Viktor

Bozó Zoltán megelőzte Szabó Zoltánt

Szabó Viktor

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Ismét közpénzből kampányolnak Szabó Zoltánék

Szabó Viktor

Bozó Zoltán is reagált az aljas lejáratókampányra

Szabó Viktor