Csongrád Szentes

Óriási büszkeség! Elismerést kapott a szentesi Zsoldos és a csongrádi Sághy pedagógusa

A kulturális és innovációs miniszter elismerő oklevelét vehette át kiemelkedő szakmai tevékenységéért Balázsné Szabó Erzsébet, a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum igazgatóhelyettese, és Várkonyi István a HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum Szakképző Iskola és Kollégium oktatója.

2023. október 26-án a Kulturális és Innovációs Minisztériumban rendezett díjátadón Várkonyi István a HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum Szakképző Iskola és Kollégium oktatója is Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át. Az elismeréseket dr Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár és Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár adta át. Helyettes államtitkár úr beszédében párhuzamot vont 1956 eseményei és a szakképzés reformja között, így méltatta a 30 elismerésben részesült személyt, kik az ország különböző szakképzési centrumokból érkeztek. Pölöskei Gáborné meghatódva szólt az egybegyűltekhez, kiemelte, hogy úgy tekint valamennyi szakképzési centrumra mintha saját gyermekei lennének. Az ünnepség zárásaként rövid állófogadáson vehettek részt a díjazottak – írják a Sághy oldalán.

A Kulturális és Innovációs Minisztériumban vehette át Csák János miniszter elismerő oklevelét Balázsné Szabó Erzsébet nemzeti ünnepünk alkalmából, október 26-án. Hankó Balázs innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkár és Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár 25 szakembert díjazott a szakképzésben végzett eredményes és példamutató munkájukért, köztük a szentesi pedagógust, akit a kitüntetésre iskolája, a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum terjesztett fel. Balázsné Szabó Erzsébet 2000 augusztusában kezdett a Zsoldos szakközépiskolában fizika-kémia szakosként tanítani, de sok mindenbe belekóstolt az intézményi munkában.

Érettségi, felnőttképzés, szakmai oktatás, minőségirányítás – minden érdekelt, ami az iskola életével kapcsolatos, a saját ambícióim kielégítése kedvéért. Második éve az általános igazgatóhelyettesi feladatokat látom el, ami viszont sajnos a tanítási óraszámom csökkenésével járt együtt – árulta el a Délmagyarországnak.

Munkaköre nagyon sok és változatos adminisztratív feladattal látja el, ezek mellett felüdülést jelent számára, ha a katedrára állhat – árulta el Erzsébet.

Rengeteg kihívással szembesül az ember ezen a pályán. Szeretek emberekkel, diákokkal foglalkozni, és éppen azzal a kamasz korosztállyal, amiről sokan azt gondolják, kezelhetetlen. Én azonban ezt mindig kihívásként fogtam fel, még akkor is, ha olykor úgy érzem, szélmalomharc. A későbbi visszajelzésekből merítek erőt, amikor azt mondják, igaza volt a tanárnőnek, mégiscsak sikerült elvégezni, mégiscsak visszajöttem érettségizni, mégiscsak lett belőlem valaki  – említette büszkén Erzsébet.

Tanulni is szeretek, folyamatosan képzem magam, és keresem az új kihívásokat, lehetőségeket, amivel kicsit más irányból tudom megközelíteni a tanulókat. Ez most egy másfajta szerep, de ezt is úgy élem meg, hogy ami tőlem telik, amíg tudom csinálni, addig nagyon szeretném. Az életpályámmá vált ez az iskola, ennek a korosztálynak az oktatása és az oktatás irányítása  – mondta a pedagógus.

Szakképző iskola lévén speciális feladatok adódhatnak a Zsoldos igazgatóhelyettesi székében is.

Különböző korosztályok, szakmák, előírások és elvárások vannak. Felzárkóztató képzésünk például teljesen más hozzáállást igényel, egyébként nagyon értékes képzésnek tartom. Most jelentkezik az a tendencia, hogy felnőttek, akik úgy érzik, régen nem jól választottak szakmát, jönnek hozzánk, valami testhezállóbb szakmát kezdenek el és lelkesen végigcsinálják, ez számomra szintén értékes dolog. Nagyon sok szakmai képzést kínálunk, amire igény mutatkozik, igyekszünk azonnal indítani. Onnantól kezdve ez állandó munka, de érdemes dolgozni vele – mutatott rá a technikum igazgatóhelyettese, hogy mi motiválja.

Fotók: hszc.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Bozó Zoltán: hatékony gazdaságfejlesztést sem lehet megcsinálni ott, ahol a lakosoknak nincs alapvető biztonsági komfortjuk

Szabó Viktor

Megnyerte haza rendezésű versenyét a Szentes Városi Úszó Club

Szabó Viktor

Vihar a baloldal szentesi bilijében! Krausz Jánosné kiosztotta a körzet DK-s képviselőjelöltjét

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: Fontos, hogy legyen víziónk! + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Színes lufik szálltak le reggel Csongrádra

Szabó Viktor

Gyereknapi plüsskeresést hirdetett Bozó Zoltán és csapata

Szabó Viktor

Kowalsky meg a Vega: Hajrá Szentes, hajrá Krimo!

Szabó Viktor

24 utcai lámpa búráját és izzóját lőtte ki csúzlival egy fiatal Csongrádon

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor