Sport

Szaúd-Arábia rendezi a 2034-es labdarúgó-világbajnokságot

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke közösségi oldalán jelentette be, hivatalossá vált, hogy a 2034-es labdarúgó-világbajnokságot Szaúd-Arábia rendezi meg.

Miután Ausztrália kedden váratlanul visszavonta rendezési szándékát, Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke bejelentette, hogy a 2034-es labdarúgó-világbajnokságot Szaúd-Arábia rendezi meg.

A 2026-os játékokat Kanada, Mexikó és az Egyesült Államok rendezi meg, a 2030-as vb-t pedig Spanyolország, Portugália és Marokkó. „Három torna, öt kontinens és tíz ország, amely részt vesz a torna mérkőzéseinek megrendezésében – ez teszi a labdarúgást igazán globálissá” – vélekedett Infantino.

Az már Ausztrália visszalépése után szinte biztossá vált, hogy a szaúdiak rendezhetik meg a 2034-es vb-t. A nemzetközi szövetség október elején jelezte, hogy az október 31-i határidőig ázsiai és óceániai érdeklődőket vár a rendezési jog iránt, erre pedig csak Szaúd-Arábia és Ausztrália jelentkezett.

A szaúdi labdarúgás fejlődésének újabb fontos állomása lehet a 11 év múlva esedékes világbajnokság. Nyáron hatalmas vásárlásba kezdtek a térség futballklubjai, odacsábítva a legnagyobb világsztárokat. A bajnokság népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy egyre több európai tv-társaság tűzi műsorára a szaúdi Pro League mérkőzéseit. Sokan már arról beszélnek, hogy a szaúdi liga 1-2 év alatt a világ legerősebb bajnokságainak egyike lett, megelőzve például a francia élvonal küzdelmeit.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A Puskás Arénában lesz a 2026-os Bajnokok Ligája döntő

Szabó Viktor

Buli futammal zárult az idei Sárkányhajó Verseny Csongrádon

Szabó Viktor

Tenisztáborba várják a szentesi gyerekeket

Szabó Viktor

Változatos tavaszi eredmények az Oxigénfalóknál

Szabó Viktor

Fantasztikus hangulatban telt a „Fussuk Le!” félmaraton Csongrádon

Szabó Viktor

Csúcsokat döntöttek a szentesi úszók Vásárhelyen

Szabó Viktor

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Olaszországban parádézott a mindszenti úszózseni

Szabó Viktor

Ezen a hétvégén sem pihentek a szentesi táncosok

Szabó Viktor